Dobrý den, chěl bych Vás požádat o pomoc při řešení následujícího problému. Mám jednoduchou win aplikaci, která některé své konfigurační údaje ukládá do chráněné (protected) šifrované sekce v konfiguračním souboru aplikace. Jedná se o údaje určené pouze ke čtení a za běhu programu je aplikace nikdy měnit nebude. K šifrování a načítání konfiguračních údajů využívám třídu ConfigurationManager. Rád bych uvedený konfigurační soubor s již zašifrovanými údaji distribuoval na jiné počítače. A tady je právě kámen úrazu. Pokud totiž aplikaci pustím na mém PC, kde je naistalováno i vývojové prostředí, vše funguje dle očekávání. Aplikace údaje ze zašifrované sekce konfiguračního souboru bez problémů rozšifruje,načte a pracuje s nimi. V momentě, kdy aplikaci i se zašifrovaným konfiguračním souborem nahraji na jiný počítač, dojde při načítání údajů z konfigu k neošetřené vyjímce : HRESULT:0x8007000D - Dešofrování pomocí zprostředkovatele DataProtectionConfigurationProvider se nezdařilo. Pokud konfigurační soubor na svém PC dešifruji a nahraji na jiný počítač spolu s aplikací, tak vše funguje v pořádku - jenže data v konfigu jsou pro neoprávněné uživatel čitelná. Netušíte, kde bych mohl dělat chybu, případně, co mám špatně? Možná jsem celý proces s chráněnou sekcí v konfiguračním souboru špatně pochopil a uvedeným způsobem s ním takto nelze pracovat. Pokud tomut tak je, prosím o správné nasměrování. Budu vděčný za jakékoliv rady. Děkuji
|