Prosí moc o radu: ve VisualStudiu 2008: mám vytvořenu vlastní dtb v acces/2007 (nebo i akualizované starší verze).Po vytvoření spojení (dataset) a vytvoření ostatních prvků vč. DatagridWiew, mi grid po spuštění vše zobrazí z vytvořené mdb tabulky a načte vše bez chyb. Jakmile však provedu změnu záznamu v gridu a změněný záznam chci uložit přes "BindingNavigator" s tímto kódem:
Private Sub ZapisnikBindingNavigatorSaveItem_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles ZapisnikBindingNavigatorSaveItem.Click
Me.Validate()
Me.ZapisnikBindingSource.EndEdit()
Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.Hugo_JDataSet)
End Sub
tak se objeví pro TableAdapterManeger.updateAll tato invalid.zpráva a zápis nelze změnit, ani uložit: "Metoda Update vyžaduje při předání kolekce DataRow se změněnými řádky platnou událost UpdateCommand." Pokud tuto vytvořenou databázi spustím v jiném zkušebním programu, tak se max. 1x povede změnu uložit, pak se znovu ohlásí výše uvedená chyba. Ukládání nových záznamů je bez problémů. Už jsem vyzkoušel všechny možné kroky, ale ukládání změn záznamu mi stále nefungují. Děkuji předem za radu a pomoc
|