Aktualizace formuláře   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Dobrý den,

nemohl by mi někdo poradit, jak zobrazit formulář až teprve potom, co jsou všechny komponenty načtené a aktualizované?

Při spuštění programu je to doslova porod, než se formulář konečně zobrazí tak jak má. Nejdříve tam některé komponenty chybí, místo nich je průhledné okénku skrz něj jde vidět plocha PC. Také aktualizace ListView jde vidět, jak se nastavují parametry. U listview mám nastaveno beginUpdate a endUpdate, stejně mi to ale problikává.

Díky za radu,

PetrS

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No tak to nejde už z principu. Nejdříve se vytvoří instance formuláře a v jeho konstruktoru se volá metoda InitializeComponent. Problém bude v tom, že to máte hovadsky napsáno, například se může provádět kód v metodách událostí už v konstruktoru, kdy to je nežádoucí, něco se zbytečně načítá nebo překresluje.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

AHA! Napsal jsem sub new a vytvořilo mi to přesně to o čem mluvíte! Že bych opět objevil nějaké to kolo, jak s oblibou říkáte? :D

Vyzkouším, pohledám něco na googlu.

Děkuju,

PetrS

Pokud ponecháte výchozí konstruktor (nenapíšete vlastní Sub New), potom se InitializeComponent volá v kódu vytvořeném designérem (Form1.Designer.vb) - proto jsou zavedené Partial třídy.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback