Zápis do súboru na ASP.NET Serveri   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den , hladám už dlhší čas v googli niaky kód ktorým by som zapisoval do súboru uloženom napríklad v zložke Bin , App_Data (k zložkám by nemal mať prístup bežný užívatel). Našiel som zdrojové kódy , ktoré dokážu čítať a zapisovať do súborov na disku užívatela , ktorý prehliada moju stránku , ale žiadny kód nefunguje na zápis do súborov na ASP.NET serveri.

Potrebujem to pre login užívatelov. Teda pri registrácii sa zapíše prihlasovacie meno a heslo do súboru v zložke na serveri ku ktorej nemá prístup prehliadač/človek bez oprávnenia (údaje by sa prípadne zapisovali s Hashom a 256 bitovím AES šifrovaním).

Server má podporu FTP a teda dalo by sa pristupovať k súborom cez protokol FTP , ale ocenil by som radu ako to napísať v ASP.NET :)

Za odpovede predom dakujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

v ASP.net se nic nepíše,pro behind kód používáte jeden z .Net jazyků (C#,VB.net,F#,..).Pokud nejste v programování v .Net úplný začátečník,tak uploadování souborů na server snad dohromady dáte ;)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na FTP zapomeňte, to se používá při přístupu na vzdálený server. Webový server má adresář, kde běží aplikace, u sebe, tím pádem je FTP naprosto zbytečné.

Žádný speciální kód na ukládání není, používá se úplně standardní konstrukce, jako kdybyste psal třeba WinForms aplikaci. Klasické třídy StreamReader pro čtení, StreamWriter pro zápis atd.

Jediná obtíž je v tom, že musíte vědět, kam chcete zapisovat. Cesta k adresáři webové aplikace na disku serveru se zjistí přes Request.PhysicalApplicationPath. Metodou Path.Combine pak již můžete poskládat cestu ke konkrétnímu souboru.

Dim cesta As String = System.IO.Path.Combine(Request.PhysicalApplicationPath, "App_Data\muj_soubor.txt")
Using sw = new System.IO.StreamWriter(cesta)
    sw.WriteLine("Nazdar")
End Using

Jinak do adresáři Bin nic nepište ani z něj nic nečtěte, patří tam jen DLL knihovny, které aplikace používá, nic jiného. Data pro potřeby aplikace si zapisujte do adresáře App_Data.

Jinak doporučuji nepsat si vlastní přihlašování uživatelů a použít to, co je v ASP.NET vestavěné. Jak hodláte u své registrace uživatelů situaci, kdy se dva uživatelé zaregistrují najednou (což se stává i u webu s návštěvností 20 lidí denně, náhoda je blbec) atd. Jako cvičení je to dobré, pro produkční prostředí naprosto nevhodné.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dakujem :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback