Parametry procedury   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,

vytvářím website ve Visual Studiu 08, programovací jazyk VB a k tomu mám databázi v sql serveru 08.

Pomocí formuláře uživatel vyplní parametry stored procedury...viz. ukázka. Problém je, že nevím jak předat parametry z checkboxlistu. Poradíte mi?

Ukázka:

objParam = objCmd.Parameters.Add("@Akce", Data.SqlDbType.Int)
        objParam.Value = Convert.ToInt32(DropDownList1.Text)

Dále bych se chtěl zeptat, jak mám udělat aby uživatel v checkboxlistu mohl zatrhnout max.5položek né více.

Děkuji moc.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

CheckBoxList má kolekci Items, stačí ji tedy projít v cyklu, anebo si sáhnout na položku na daném indexu, pokud ho znáte předem.

Co se týče druhého dotazu, ideální je na to použít komponentu CustomValidator a do události ServerValidate jí dopsat kód, který validaci provede. Pokud je zaškrtnutých políček více než 5, nastavíte do proměnné args.IsValid = False (args je druhý parametr té události, možná se bude jmenovat e). Stačí položky projít For nebo ForEach cyklem a spočítat zaškrtnuté.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback