Chyba Workbooks   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý deň.

V jednej aplikácii používam otváranie excelu pomocou:

Rozpis = CreateObject("Excel.Application")
Rozpis.Workbooks.Open(strCestaKSuboru) 'Otvorí súbor

Preinštaloval (formát) som systém(win7, office2007,VS2008-všetko ako som mal aj predtým) a začala mi v aplikácii pri spustení príslušnej procedúry vyskakovať chyba:

Knižnica typov je neplatná alebo v starom formáte. (Exception from HRESULT: 0x80028018 (TYPE_E_INVDATAREAD))

Ak to napriek tomu skomprimujem do .exe a spustím na inom Compe tak všetko beží OK.

Kde dom spravil chybu alebo čo mi chýba v systéme??

Vopred ďakujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den, pro práci s excelem jsem vytvořil třídu kterou si můžete zkopírovat zde: http://www.vbnet.cz/snippet--57-trida_pr...

zkuste zda Vám to bude ukazovat stejnou chybu i při použití této třídy.

Jinak zkuste se podívat sem: http://www.ureader.com/msg/1543310.aspx z popisu jsem pochopil že by se mohlo jednat o nějaký bug, třeba by to vyřešila nějaká záplata, pokud existuje.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ďakujem naviedli ste ma riešenie – nakoniec pomohlo odinštalovanie a spätná inštalácia MS Office. Netuším kde pri inštalácii mohlo dôjsť k chybe, ale funguje to.

Tohle může způsobovat i zatím nevyřešený bug, který nastává při komunikaci s anglickými Office například z CZ Windows.

Tou komunikací myslíte právě použití COM rozhraní aplikací Office?

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback