Mail app   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den. Dělám aplikaci pro odesílání mailů. Když chci mail odeslat, tak mi vyskakují různé chybové hlášky:

-SMTP.CENTRUM.CZ :

Odesílání emailu se nezdařilo

Chyba číslo -1

-SMTP.HOTMAIL.COM :

To samé

-SMTP.SEZNAM.CZ

Služba není k dispozici. Kanál přenosu bude uzavřen. Odpověď serveru: Cannot connect to SMTP server (ip adresy), connect error 10060

Chyba číslo 421

-SMTP.GOOGLE.COM

To samé jako u seznamu jenom jiná IP

Kód:

Imports System.Net.Mail

Public Class Form1

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            Dim EmailMessage As MailMessage = New MailMessage

EmailMessage.From = New MailAddress(ComboBox1.Text & "@omlands.tk")
            EmailMessage.To.Add(TextBox5.Text)
            EmailMessage.Subject = (TextBox4.Text)
            EmailMessage.IsBodyHtml = True

EmailMessage.Body = RichTextBox1.Text
            EmailMessage.Priority = MailPriority.High

Dim smtp As New SmtpClient(TextBox1.Text)
            Dim basicAuthenticationInfo As New System.Net.NetworkCredential(TextBox2.Text, TextBox3.Text)

smtp.Credentials = basicAuthenticationInfo
            smtp.Send(EmailMessage)

EmailMessage.Dispose()
        Catch ex As Net.Mail.SmtpException
            MsgBox("Chyba:" & vbCrLf & ex.Message & vbCrLf & "Chyba číslo " & ex.StatusCode)
        End Try
    End Sub
End Class

Nevíte co s tím může být? Za odpověď díky předem. Ondra.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

pokud to pouštíš na localhostu, musíš uvést smtp tvého poskytovatele internetu (smtp.<tvůj poskytovatel>.cz). Pokud to dáš na hosting, uvedeš buď: localhost, nebo smtp adresu poskytovatele hostingu

Jenže to je OKENNÍ APLIKACE

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

skuste tento kod , je potrebne zadat spravne SMTP protokol. Doporucujem pouzit mail od gmail.com inak tam mozte zadat tiez aj smtp.seznam.cz a ine... :

Imports System.Net

Public Class Form1

Dim mail As New Mail.MailMessage()
    Dim SmtpServer As New Mail.SmtpClient

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        Try
            If My.Computer.Network.IsAvailable = True Then
                SmtpServer.Credentials = New Net.NetworkCredential("vase uzivatelske meno (mail)", "heslo k mailu")
                SmtpServer.Port = 587
                SmtpServer.Host = "smtp server , napriklad smtp.gmail.com"
                SmtpServer.EnableSsl = True
                mail.To.Add("dorucitel mailu")
                mail.From = New Net.Mail.MailAddress("od koho prisiel mail - vas mail")
                mail.Subject = "predmet mailu"
                mail.Priority = Net.Mail.MailPriority.High
                mail.Body = "text v maili"
                SmtpServer.Send(mail)
            ElseIf My.Computer.Network.IsAvailable = False Then
                MsgBox("chyba , nieste pripojeny k sieti internet ", MsgBoxStyle.Critical, "odosielanie mailu")
            End If
        Catch ex As Exception
            MsgBox("chyba , zadali ste nespravne udaje" + vbNewLine + ex.Message, MsgBoxStyle.Critical, "odosielanie mailu")
        End Try
    End Sub
End Class

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Upozornil bych,že určitě číslo portu=587 nebude správně ;) Navíc odesílání přes seznam.cz se Vám asi rozchodit nepodaří.

No tak to sa asi mylite lebo je to spravne :) . A ako som napisal ze doporucujem gmail.com tak tento kod je presne pre neho spraveny :) a s portom 587 to ide bez chyby a bleskovo :) najprv vyskusajte a az potom napiste ;)

Nemyslel jsem gmail..pokud využívá jiný než standardní smtp port,tak je to jeho věc.Spíše jsem poukazoval na využití smtp.seznam.cz.S tím jsou bohužel problémy při autentizaci.

no myslim ze v dnesnej dobe uz nikto nevyuziva seznam.cz :) .. ak ste mysleli to , tak v tom pripade suhlasim :).

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Souhlasim :) Ale kolega co zadával dotaz evidentně zkouší i seznam,tak raději varuji předem :)))

Ehm, dobrý příklad který funguje ale když použiji toto tak mi to nepřijde od [email protected] ale normálně od [email protected].

Jak mám udělat aby se mi ukázala adresa X kterou zadám do políčka Od? Jinak díky.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano ten problem som si vsimol aj ja este davno....ale doslo vam ze by sa to dalo potom zneuzit ako anonymny mail ?? teda pre niekoho kto si nevie precitat hlavicku mailu. Je to podla mna preto ze mail [email protected] nieje autentifikovany , teda nie je zadane pre neho prihlasovacie meno a heslo :). BTW to co zadate do credentials (prihlasovaci mail) treba zadat aj do policka odosielatela :).

PS: v googli mozno bude niaky navod na anonymny mail pomocou CDOSYS komponentu.

No ano, to je účel.

Sestavuji pro můj "spolek" mail který má adresu omlands [uzenáč]omlands [dot] tk a POP3 mám pomocí služby dot.tk ale SMTP to nemá. Takže anonym. mail potřebuji

V tom případě musíte najít veřejný SMTP server,který podporuje anonymní,lépe řečeno vlastní tvar email adresy.Já osobně bych do toho ale nešel.

Další možnost je ještě rozjet vlastní SMTP server..což v dnešní době není nic složitého ;)

Tak si na danou doménu udělejte Windows Live Custom Domains nebo něco podobného - na vaší doméně vám to udělá až 500 e-mailových účtů a můžete používat SMTP od Hotmailu (s jménem a heslem). Navíc místo primitivního POP3 budete mít o dost lepší DeltaSync protokol a maily budou trvale uloženy na serveru.

Díky, snažím se to rozjet.

Když jsem se s tím pral naposledy, dopadlo to tak, že jsem si napsal vlastní komponentu. Potíž totiž je, že většina SMTP serverů požaduje SMTP autentifikaci. No a tu jsem si musel dopsat. Pak už jde "upravovat" odesílatel :D

Chcete tím povedať že máte anonymmailer ?? :P pekné :P

dá se to tak říct, ono hodně záleží na konfiguraci mail serveru a antispamu na druhé straně :)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback