Poslední zapsané ID do accessu pomocí OLEDB   otázka

VB.NET

Zdravím,

mám dotaz snažil jsem se hledat ale nějak jsem nenašel nic funkčního :c(

Mám databázi v Accessu a pomocí OLEDB ukládám záznam a potřeboval bych po uložení nového záznamu vrátit zpět jeho ID abych s ním mohl dále pracovat?

Nakopnete mě někdo prosím???

Moc děkuji :c)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak jsem to zatím vyřešil takto, ale chci se zeptat jestli to nejde udělat nějak líp protože kdyby náhodou došlo k zápisu mezi jednotlivými commandy tak by mi to vrátilo špatný ID.

Dim lastID as integer                
Dim cmd As OleDbCommand = New OleDbCommand("INSERT INTO zaznamy (vetev, datum, aktualizovano, zapsal, zprava, rtf) VALUES (" & frmMain.lstStrom.SelectedNode.Name & ", '" & CasUlozeni & "', '" & CasUlozeni & "', " & Zapsal & ", @text, @rtf)", conn)
                cmd.Parameters.AddWithValue("@text", rtb.Text)
                cmd.Parameters.AddWithValue("@rtf", rtb.Rtf)
                cmd.ExecuteNonQuery()

Dim cmd2 As OleDbCommand = New OleDbCommand("SELECT @@IDENTITY", conn)
                lastID = cmd2.ExecuteScalar

Zkoušel jsem i ty jednotlivé příkazy tedy INSERT a SELECT napsat za sebe oddělené ; a i dokonce jsem tam zkusil přidat vbcrlf ale pokaždé mi to vrátilo že na příkazem jsou nějaké další znaky :c(

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback