Chat aplikacia   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobry den , viete mi niekto poradit v akom jazyku a cez ake protokoli sa da spravit chat aplikacia , ktora by fungovala ako ICQ ?? teda da sa posielat spravy od hociakeho miesta na svete. Skusal som TCP aj UPD chaty a ani jeden sa nechce spojit z rozdielnych IP a funguje iba na jednom systeme a to je tak na dve veci.

Velmi by som bol vdacny keby ste mi niekto napisali ako je mozne ze ICQ je tak rychle a spoji sa s hociakym pc.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Je to jednoduchý aby si se mohl spojit s libovolným PC na světě potřebuješ k tomu veřejnou IP adresu na které ti poběží serverová aplikace který bude řídit přístup klientů např.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nebo si prostě zařiď FREEHOSTING na např. ASPONE.cz a napiš si pro to službu kterou v aplikacích využívej.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 4 odpovědětodpovědět

Velmi dakujem za odpovede :). Vedeli by ste mi prosim napisat link na tutorial o tom ako napisat taku sluzbu alebo odkaz na hotovy projekt a ja sa zneho poucim ?

Dakujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Založte si ASP.NET projekt a přidejte do něj objekt typu Web Service. Potom si prostudujte návod na databáze na tomto webu a napište metodu např. AddNew(clovek As String, text As String) pro přidání zprávy a metodu GetAll pro získání všeho.

Tyto metody označte atributem <WebMethod()>.

Poté si založte aplikaci WinForms, ve složce My Project dejte záložku References a u tlačítka Add klikněte na tu šipku dolů a zvolte service reference. Do políčka Adress nebo nějak tak napište cestu k té službě (např. http://mujweb.aspone.cz/MojeSluzba.asmx ) a vyberte si dole v políčku název namespace. Poté v kódu toho formu v aplikaci napište nahoru Imports <název namespacu co jste si zvolil> a potom si nadeklarujte glob. proměnnou: Dim a As New <název namespacu co jste si zvolil>.<třída co tam bude> a potom si můžete dát třeba nějaký Timer do kterého napíšete např.: RichTextBox1.Text = a.GetAll() a přidejte nějaké tlačítko přidat a do něj a.AddNew(txbNick.Text, txbZprava.text). Tak asi uděláte chat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Velmi pekne dakujem :) . Pre zalozenie ASP.NET projektu je potrebna cast Visual Studia a to Web Devenloper ze ?

Ano.

Myslite ze ASP.NET je rychlejsie a pohodlnejsie ako Sockety alebo napriklad FTP ?? Lebo v googli je väcsina chatov riesena cez FTP.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Pohodlnější je určitě a dřív si něco nastuduj než něco zablábolíš! Je to řešeno službou (takže WCF) a přenos je řešen pomocí HTTP! Takže až si o tom něco zjistíš, napiš.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Si nerózny ? pod sem ťa skludním.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 4 odpovědětodpovědět

Nechci plnit fórum sajrajtem, ale tohle už je vážně moc!

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Přes FTP? To jsem se zasmál.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 3 odpovědětodpovědět

To já taky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 4 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback