Komponenty   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Zdravím,

měl bych zase další trapný dotaz. Zda by mě někdo nasměroval na stránky kde jsou popsány komponenty či objekty v ASP.NET (nejlépe v češtině). Nějak nemůžu něco správného najít.

O co my jde. Dříve jsem trochu používal ASP (opravdu trochu) a když jsem potřeboval použít nějaký objekt nebyl problém nalést jaké má kolekce, atributy...prostě popis.

Teď zkouším ASP.NET a třeba vím co bych potřeboval, ale nevím co hledat, abych si to našel sám.

Dám příklad: teď jsem potřeboval napsat jednoduchou podmínku

<%  If Request.QueryString("Id") <> Nothing Then%>
<asp:LinkButton ID="NewButton" runat="server" CausesValidation="False" CommandName="New" onclick="NewButton_Click" Text="New" />
<% End If%>

Jenom díky tomu že jsem si vzpomněl že v asp se to takto dělalo, ale nevěděl jsem zda to funguje i v asp.net (funguje to).

Děkuji všem za správné nasměrování.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V češtině bych Vám doporučil tyto stránky,pak videotutoriál na mstv.cz a určitě také stránky Michala A. Valáška aspnet.cz.V AJ bych asi doporučil asp.net.Jinak zapomeňte na ASP..to je již přežitá technologie a s ASP.net již nemá mnoho společného.ASP.net je čistě OOP.

Díky,

za odpověď.

Já jsem to spojoval s ASP jenom, abych lépe popsal co vlastně hledám.

K těm popisům komponent - máme MSDN, tam je všechno pěkně popsané.

K té ukázce kódu - funj, takhle se to nedělá. V ASP.NET zapomeňte na konstrukce <% %> a <%= %>, kód je akorát velice nepřehledný a navíc pak některé komponenty přestávají fungovat. Správně v codebehindu nastavte komponentě NewButton vlastnost Visible na False.

Navíc porovnávat s Nothing přes operátor <> také není správné, správně je IsNot Nothing.

Zdravím,

právě proto jsem se ptal na popis a vlastnosti komponent (protože nevím co vlastně hledám..názvy a td..). ASP mělo několik objektů a kolecí..... a to jsem si vždy našel a věděl jak použít.

Napadlo mě, že takto se to v ASP.NET nedělá, zkusil jsem jenom kousek ASP a ono to překvapivě fungovalo.

Díky za odpovědi

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback