Dobrý den, Pracuji s textovým řetězcem, v němž jsou hodnoty odděleny mezerami. Problém je v tom, že počet mezer (oddělovače) není vždy konstantní. Někdy jsou odděleny jednou a někdy více mezerami. Pro další práci s těmito hodnotami je potřebuji dostat do pole což by v případě, že by počet mezer byl vždy stejný šlo jednoduše pomocí metody split. Chci se zeptat zda někoho nenapadá jakým způsobem tento problém jednoduše vyřešit. Řeším to tak, že volám metodu split, kdy zadám jako oddělovač jednu mezeru a vzniklé stringové pole procházím cyklem a kontroluji zda je délka řetězce > 0 (což v případě mezer jdoucích za sebou není). Pokud je, přepisuji řetězec do nového pole a pak s ním dál pracuji. Příjde mi to složité a náročné na systémové prostředky. V podstatě by mi stačilo přijít na to, jak jednoduše najít v řetězci všechny výskyty 2 a více mezer za sebou a nahradit je jen jednou mezerou.
'vstupní řetězec
"YYYY MM DD HH MM SE Value"
'požadovaný řetězec
"YYYY MM DD HH MM SE Value"
Googlil jsem, přečetl jsem si články na tomto webu ale pořád nemohu přijít na nějaké lepší řešení, než které jsem popsal. Předem děkuji za jakoukoliv radu.
|