IIS7 a windows authentikace z Active Directory   otázka

ASP.NET WebForms

Vim, ze neco podobneho se resilo tady http://www.vbnet.cz/forum-tema--2679-urc..., ale stejne prosim o pomoc:

mam vytvoren intraneti web, mam pro uzivatele net funkcniho providera na active directory (ActiveDirectoryMembershipProvider). Ten mi z AD stahne seznam uzivatelu v pohode. Kdyz na toho uzivatele klepnu v seznamu .NET users, dokonce se zobrazi okno pro prirazeni uzivatele do roli, ktere jsou definovane na sql serveru (SQLRoleProvider). Ale ve chvili, kdy zatrhnu nejakou roli a chci ten formular odeslat, zahlasi mi to:

There was an error while performing this operation.

Details:

General access denied error.

Potom kouknu na seznam roli a tam se podle poctu uzivatelu dozvim, ze ten byl pridan. Dokonce je neco i v DB SQL serveru. Ale jaky uzivatel to je, se nedozvim. Navic me aplikace stejne nepozna. Kdyz ale znovu klepnu na toho uzivatele v .net users seznamu, dozvim se ze pridan do role byl.

Proboha co s tim?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takze jsem to prestal resit pres sqlroleprovidera a stahnul ADRoleProvidera odsud http://www.codeproject.com/KB/aspnet/act...

Jenze mam problem: role na AD mi to najde, najde mi to i uzivatele v rolich. Jen explorer me vede jako uzivatele "DOMENA\jmenouzivatele" a ADUserProvider mi vraci z AD pouze "jmenouzivatele" bez domeny. Asp.net komponenta LoginView mi pak ukazuje obsah pro nalogovaneho uzivatele, ale ne pro uzivatele v nejake roli.

Vsude narazim na navody se zakladnim vyuzitim komponent pro autentikaci a radoby zasvecene rady tzv. guruu. Sakra vi o tom nekdo vic?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback