Automaticke Vyplnovanie TextBox-u   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Dobry Den

Mam aplikaciu postavenu na prikazoch pre server a prikazou je naozaj vela a napadlo ma ze by bolo dobre vytvorit nieco ako automaticke napovedanie/vyplnovanie ako v prostredi VS ked nieco napisete ono vam to napoveda.

Ak mi viete niekto pomoct pene dakujem a hodilo by sa aby to aj najblizsie slovo rovno napisalo v takom modrom ramceku a ked stlacite medzeru tak to tam ostane a pisete dalej nieco ako v prehliadaci Opera 10.5 :).

Dakujem za odpoved.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý odpoledne.

Pokud si danou komponentu nechcete celou napsat v Ajaxu, doporučil bych využít komponentu z AjaxControlToolkit a to AutoCompleteExtender. Tu připojíte k datovému zdroji, ze kterého pak funguje našeptávání, podle zadaných znaků, co uživetel napíše. Funguje to pak obdobně, jako našeptávač Google. Pro bližší info mrkněte na http://www.asp.net/ajax/ajaxcontroltoolk...

Dakujem za odpoved ale Ajaxu sa moc newenujem a viem ze je to mozne vo Visual Basic-u , raz som o tom clanok videl a mam aj zalozku ale stranka je uz zmazana (na myslim ze na fore vbdontnetheaven).. preto by som ocenil niaky VB.NET kod ako komponentu :)

no tak som to konecne nasiel a vyriesil vdaka prispevku pana Bezděka (z jeho prispevku som vytiahol slovo AutoComplete +(Extender) a google mi uz pomohol) , da sa to urobit nasledovne:

1, pridate TextBox (pre ostatne komponety ako RichTextBox to nefunguje)

2, v propertyes prejdete na AutoCompleteCustomSource a zadate tam slova (kazde do jedneho riadku) ,ktore sa maju napovedat

3, Prejdete v propertyes na AutoCompleteMode a vyberete moznost akou sa ma text napovedat : seggest - napovedat , append - pridat , suggestappend pridat a napovedat

4, prejdite v propertyes na AutoCompleteSource a vyberte odkial sa maju nacitavat napovede , v nasom pripade z Custom Source teda z toho co sme zadali do "vyzsie pri bode 2"

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Jo, jako zdroj dat pro AutoCompleteExtender můžete využít i databázi, takže pokud člověk vyhledává data, která máte v databázi, je zbytečné je vpisovat ručně. V případě zájmu můžu připsat i kód jak tam dostat data z databáze.

Velmi pekne dakujem za ochotnost :) s databazou to uz skusim sam nech sa aj nieco naucim =D .

S pozdravom Šprici.

Původnímu dotazu moc nerozumím, ale ptá se tazatel vůbec na ASP.NET? Mě přijde, že dělá WinForms aplikaci komunikující se serverem. Ani téma není v kategorii ASP.NET.

Ano taky mi to tak příjde. Nebylo přesně to co tazatel požaduje v zadání soutěže která proběhla zhruba před rokem a půl?

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

nie pytal som sa to cisto z nahody a spravil som hlupost lebo stacili mi 2sekundy v googli a nasiel som to...

a je pravda ze nemenovany co mi odpovedal to zadelil odveci lebo APS a VB nemaju moc spolocneho :D

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback