Problém se spuštěním programu pod jinými než administrátorskými právy   otázka

VB.NET

Zdravím všechny,

mám takový problém. V MS Visual Studiu 2008 (vb.net) píši windows forms desktopovou aplikaci. Pokud ji spustím pod účtem s administrátorskými právy, vše funguje tak jak má. Problém nastane, když se přihlásím např. pod účtem Guest. Po spuštění programu obdržím hlášku :

Přístup byl odepřen (Vyjímka na základě hodnoty HRESULT:0x80070005 (E_ACCESSDENIED).

Při ladění aplikace jsem zjistil, že problém se objevuje v kódu, ve kterém používám dotaz na WMI pomocí SelectQuery (Windows.Managemant). Tento kód zjišťuje sériové číslo základní desky.

Netušíte prosím, jak dosáhnout toho, aby aplikace správně pracovala i pod účtem Guest?

Díky moc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No nejsem si jist, jestli uživatel Guest má oprávnění volat WMI a konkrétně tento údaj. Možná s tím totiž nic udělat nepůjde.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji Vám za odpověď.

Je tedy nějaká možnost, jak načíst nějaké hardwarové informace, aniž by uživatel musel mít administrátorská práva? Jde mi o to, abych na základě těchto údajů v aplikaci ověřoval, zda se jedná o legální či nelegální kopii programu.

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback