CrystalReportViewer   otázka

VB.NET

Lze nějak indikovat, že uživatel při spuštění metody

CrystalReportViewer.Print (nebo nějak podobně, nesedím teď u VS)

zrušil tisk ? Mám na tisk navázány další funkcionality a potřebuji vědět, jestli mají proběhnout či nikoliv.

Je to sice možné řešit přímo přes crystal report document metodou printToprinter, ale tam pak zase musím ohbospodařovat spousty věcí týkající se nastavení tiskárny, což se mi moc nechce.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Rozhraní CrystalReportViewer bohužel žádnou takovou událost nenabízí.

Komponenta však obsahuje událost OnPrint, která je protected, takže by nebyl problém vytvořit potomka CrystalReportVieweru a vytvořit si pro tisk vlastní událost.

Bohužel nevím, kdy nebo za jakých podmínek se událost OnPrint spouští. Vyzkoušel jsem, že při tisku v default nastavení prohlížeče nereaguje. V tomhle si nechám rád poradit :-)

Každopádně rozhraní CrystalReportViewer poskytuje všechny potřebné metody, takže si horní menu můžete vytvořit vlastní (například jako celou novou komponentu pro prohlížení dokumentů) a všechno si ošetřit dle libosti.

Jednodušší ale rozhodně bude rozchodit událost OnPrint :-)

Děkuji za odpověď. Událostí onPrint jsem se zabýval celou noc a nerozchodiljsem ji také. Nakonec jsem tedy prohlížeč degradoval pouze na zobrazení preview a vše ostatní vyřešil přes vlastní listu nástrojů jak píšete s tím, že tisky a exporty jsou řešeny přímo přes Crystal Repoort Document. Je to sice spousta řádků navíc, ale funguje to dle představ.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback