<asp:Image ID="Image1" runat="server" ImageUrl='<%# Eval("ImageUrl")' %> />   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Ahoj all,

Potřeboval bych poradit jak udělat aby se vypisoval obrázek z db ale když nezadám URL aby se tam nic neukázalo momentálně se mi ukáže takovej ten standart když nemůže najít obrázek ale url je zadaná :-D

Předem děkuji za jakýkoliv příspěvek

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nestačilo by ve vlastnosti Visible daného ovládacího prvku image pomocí databindigu udělat podmínku, která si zjístí, jestli je tam obrázek a pokud ano, zobrazí se a pokud ne tak bude prvek invisible ?

Další možnost je generovat to po stránce kódu. Zjistit si, jestli jsou pro daný prvek nějaké obrázky a pak pro ně dynamicky vytvořit odpovídající počet komponent Image.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
<%# If(Eval("ImageUrl") = DbNull.Value, "~/Obecny.jpg", Eval("ImageUrl").ToString() %>

DbNull.Value použijte, pokud používáte SqlDataSource a ve sloupci máte hodnotu NULL (databázovou). Pokud tam máte prázdný string, použijte třeba Eval("ImageUrl") = String.Empty.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobrý den, na tohle jsem úplně zapoměl

tet jsem to potřeboval a zkoušel jsem to a jaksi to nefrčí a pokud jsem to dobře pochopil tak to stačí dát do toho tagu

<asp:Image ID="ImageURLImage" runat="server" ImageUrl='<%# If(Eval("ImageUrl") = DbNull.Value, "~/Obecny.jpg", Eval("ImageUrl").ToString() %>' />
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback