chyba při editaci LINQ (SubmitChanges())   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý večer.

Pro editaci učitelských rolí využívám DropDownList, který si natáhne možné role a pak podle výběru role ji přiřadí danému uživateli :

protected void RoleDropDownList_TextChanged(object sender, EventArgs e)
    {

DropDownList ddl = (DropDownList)sender;
        GridViewRow row = (GridViewRow)ddl.NamingContainer;
        string username = (string)UsersGridView.DataKeys[row.DataItemIndex].Value;
        var mujUser = dc.UsersInRoles.Single(m => m.UserName == username.ToString());
        mujUser.RoleName = ddl.SelectedValue.ToString();
        dc.SubmitChanges();
        Response.Redirect("~/Admin/Users.aspx");

}

Na ASP.NET Development Serveru VS08 vše funguje bezproblémů, ale jakmile celý web běží na hostingu(odzkoušeno na ASPONE a QSH), dostanu chybové hlášení http://akri.aspone.cz/chyba.htm . Už jsem zkusil snad vše ale nemůžu přijít na to, proč je tam tento problém.

Můžete mi poradit, kde by mohla být chyba ?

Předem moc děkuji za jakoukoliv radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkoušíte to se stejnými daty, nebo s různými?

Jsou to naprosto identická data. Celou složku WebSite nakopíruju na hosting, kde jen ve Web.Config upravím ConnectionStringy podle požadavků hostingu.

Vypadá to tak, že na ostré databázi máte nějaký sloupec v jiném datovém formátu (velikost, omezení). Vyjeďte si data z tabulky INFORMATION_SCHEMA.COLUMNS a porovnejte je proti ostré databázi.

Dobrý den.

Díky za radu. Databáze jsou sice stejné i po provedení Compare Schema ale dostal jsem se díky tomu k jiné závadě, která mi asi způsobuje problém. Pomocí SQL Server Profileru jsem si odchytil, co vlastně přesně posílám do databáze po provedení dc.SubmitChanges() a dostal jsem tohle:

exec sp_executesql N'UPDATE [dbo].[UsersInRoles]
SET [RoleName] = @p3
WHERE ([HashId] = @p0) AND ([UserName] = @p1) AND ([RoleName] = @p2)',N'@p0 int,@p1 varchar(5),@p2 varchar(5),@p3 varchar(13)',@p0=14,@p1='hanak',@p2='guest',@p3='administrator'

Problém nastává v tom, že tabulka je definovaná pro varchar(100) a ne pro hodnoty, které si vytvoří LINQ dotaz sám, tím myslím varchar(5), varchar(5), varchar(13). Jakmile se pokusím provést tuto úpravu s vygenerovaným LINQ dotazem přes Query, nejde to, ale jakmile provedu doraz s upraveným výrezem na varchar(100), vše proběhne vpořádku.

Tím to určitě není, SQL Server umí porovnávat varchary různé délky, tohle by mu vadit nemělo.

Přepsaný kousek website včetně databáze jsem umístil na http://akri.aspone.cz/Data/MujProjekt.ra... , takže pokud se někdo budete hodně nudit, můžete se na to mrknout jestli tam nenajdete, kde by mohl být problém.

Předem moc díky

PS:Kopie stránek je také nahraná na http://akri.aspone.cz, kde se zobrazuje i daný problém po změně role uživatele.

Jo a ještě maličkost na konec. Jakmile jsem to přepsal do ASP.NET 4.0 a nahrál na hosting ASPONE, který tuto technologii pro testování podporuje(http://raskas.aspone.cz), vše jede naprosto vpořádku :(

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback