Přidání vlastností UserProfile   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,

v "CreateUserWizardu" přidávám níže uvedeným způsobem vlastnosti do tabulky UserProfiles. Používám providery Altairis.

web.config

<add name="HomeTitle" type="String" customProviderData="HomeTitle;nvarchar;20"/>
<add name="HomeFirstName" type="String" customProviderData="HomeFirstName;nvarchar;50"/>
<add name="HomeLastName" type="String" customProviderData="HomeLastName;nvarchar;50"/>

v kódu stránky

PB.SetPropertyValue("HomeTitle", HomeTitleBox.Text)
PB.SetPropertyValue("HomeFirstName", HomeFirstNameBox.Text)
PB.SetPropertyValue("HomeLastName", HomeLastNameBox.Text)

v tabulce UserProfiles jsou tyto sloupce typu nvarchar(50)

Až sem není žádný problém ...

Nyní jsem však do tabulky UserProfiles přidal další dva sloupce

(jeden typu int a druhý typu money)

do web.config jsem přidal vlastnosti

<add name="Barrels" type="Int32" customProviderData="Barrels;int"/>
<add name="Conto" type="Decimal" customProviderData="Conto;money"/>

a do kódu stránky

Dim Barrels As Int32 = 0
Dim Conto As Decimal = 0

PB.SetPropertyValue("Barrels", Barrels)
PB.SetPropertyValue("Conto", Conto)

a tady je ten problém - stále mi vyskakuje hláška, že vstupní řetězec nemá správný formát.

Můžete prosím poradit ...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ja mám ten istý problém.

Pridal som ďalšie položky a tá istá hláška, vstupní reťazec nemá správny formát.

Skúšal som ešte zmemiť ne-string na string aby som zistil či to ozaj robí len ked pridám ne-string položku.

Ale keď to chcem zmeniť Sql Magagement studio mi mi vyhodí chybu že nemôžem zmeniť tabuľku Profile (teda niekto môže mať UserProfile).

To tiež nechápem.

Vie niekto poradiť.

SK

Tak som na to prišiel. Teda len čiastočne. Keď som zmenil typ položky v Profile tabulke na nchar (alebo varchar to je jedno ) a aj príslušný kód na stránke vo web.configu na string tak to zas funguje. Ako keby mali providery Altairis problém s pridaním inej ako string-ovej poožky.

Tak radšej preprogramujem časť kódu ako lúskať prečo je to tak. V aplikácií môžem predsa robiť dalej s int alebo iným typom a vždy si to len pri editácii profilu skonvertujem.

Ale ak by niekto prišiel na to prečo providery Altairis majú s tým problém bolo by to aj tak dobré.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback