teplota   zodpovězená otázka

VB.NET

zdravim chcem sa spitat ci sa da nieako importovat/citat teplota komponentou v pc na ktorych su tepelne cidla (hdd,cpu,gpu...) na inych forach som pocul ze vo visual basic 6 sa to neda ale ja pouzivam 2008 da sa to tu?? alebo 2010 ??

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

urcite nie ;) na to potrebujes iny jazyk mozno C neviem presne , ale visual basic je na windows aplikacie , ktore maju formu a su akoby pre pouzivatelov a poskytuju veci v systeme ako praca so subormy zakladna matematika a trosku z directX , GDI + , XNA , ale aby citalo cidla =D ... myslim ze v assemblery by to malo ist niekde som videl zdrojak ,ale to je taky jazyk ze zbohom.

Ve VB sice nenapíšete přímo komunikaci s čidlem (asi, možná to jde, i když asi ne nijak hezky), ale můžete z něj volat nějakou knihovnu, která to umí a která je napsaná třeba v C++.

Psát si vlastní obsluhu teplotních čidel je dost složitá a otrocká práce, pokud od toho nemáte dokumentaci. Každý výrobce si to dělá jak chce, takže to není vůbec triviální.

poznas program speedfan ? ten je napisany v pythone a ked je nainstalovany da sa pouzit jeho API funkcia a cez neho citas teplotu a zobrazujes vo svojej aplikacii ... skus pogooglit a niekde som to videl - je na nete zbalena kniznica speedfanu aj s pouzitim , ale zasa pochybujem ze tam bude priklad pre VB .NET stim ti budu musiet pomoct iny majstry ;)

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

NO TAKZE VO VB INSIE AKO SPAMBOTA A KALKULACKU ASI NESPRAVIM ... SKODA NO NEVA A NIE JA MAM VELA PROGRAMOU CO MI UKAZUJU TEPLOTU JA SOM CHCEL LEN ESTE COSI VLASTNE PRIDAT

tak spambota a kalkulacku ? tak pesimisticky by som to nebral =D to ze najdete na internete hlavne take veci je preto z eje to jazyk lahky na porozumenie a aj bez ucenia nieco dokazete sprawit ;) a preto si vela deti mysli ze su machry a robia podobne s prepacenim hovadinky.... to iste sa da aj v C , C++ , C# , Python , Pascal atd... da sa to naozaj vsade , ale nie kazdy soplak vie robit v c++ a ked vidi syntax cecka a visual basicu tak sa prikloni racej k VB . NET. Ten jazyk je skor pre zaciatocnikov m ktory chcu zacat s programovanim a aby si objasnili ako to v programovani cele funguje a na lahkych prikladoch si to moze kazdy vyskusat a ked pochopi zaklady moze sa pustit dalej a dalej..

PS: ja som spravil vo VB.NET ako prve backdoora , ktory keby som chcel sprawit v C# tak by som sa zasekol 1/3 a to nielen koli otrasnemu prehladu , lebo VB ma naozaj velmi peknu syntax s celimi slovami ako Public Function a na konci End Function a cecka maju function } a akuncuju znakom { a tam sa nevyznate ani v jednom sube ak tam mate viacero if , for atd...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

tak diki a aky je rozdiel medzi C++ a C# ??lebo ja sa "ucim" vb od leta a zatial okrem phishingu a spanbotou som nic normalne nespravil ked chcem spravit takyto daky program vzdy sa seknem co sa viac oplati c++ ci c# ??

ja by som si zvolil c# , ale to preto ,ze je novy , ale pocul som ze nema vsetko co c++ a syntax je skoro podobna tena v c++ su tie slova niekedy kratsie , ale inak sa da prechadzat z c++ na c# ... to si musis vybrat asi sam podla toho co chces robit :) ak chces robit graficky narocne veci ako hry tak c++ ak stredne narocne na grafiku a blizsie ktim windows formam tak c# , ale zdrojak na teploty komponentov v pc mam v c# - je to samostatny driver ktory sa zaregistruje do systemu a ovladas ho cez dalsiu c# formovu aplikaciu ;) ... zaregistruje sa jednoducho pri spusteni tej formovej aplikacie , ktorej sa citaju teploty.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

no ok diki daj mi daky kontakt na teba mail icq ...

_icq : 409131680 _mail : [email protected] _facebook : [email protected]

PS : najviac som na facebooku a maili ... na icq chodim zriedkavo :)

Uf, koukám že se to tu něják rozjelo. Takže, rozdíl mezi C++ a C# rozhodně není v tom že C# je novější, nebo že v C++ jsou kratší slova. Jedná se o úplně odlišné jazyky.

C# beží nad .Netem stejně jako Visual Basic. Visual Basic a C# jsou rovnocené jazyky, rozdíl je jen v syntaxi (Visual Basic je trošku "ukecanější" ale třeba pro mě přehlednější, C# zase má synatxi podobnou C++ tím ale podobnost s tímto jazykem končí) Visual Basic i C# jsou určeny pro vývoj aplikací pro Windows, musíte mít nainstalovaný .Net (sada knihoven která se stará o fůru věcí). Je jedno jestli si zvolíte VB nebo C#, protože oba jazyky jsou potom přeloženy do stejného kódu.

S C++ zatím moc zkušeností nemám, ale jedná se o jazyk který se dá využít např. když potřebujete maximalizovat výkon, děláte složité grafické záležitosti, nebo pokud potřebujete přímo komunikovat s hardwarovými periferiemi. Jde ale o to, že C++ je pro začátečníka složitější na naučení, protože se musíte starat o spoustu věcí o které se v C# stará .Net (třeba o správu paměti apod.) Prostě C# a C++ je každý určen na něco jiného. V C# budete rychle vyvíjet klasické okenní aplikace s pěkným grafickým rozhraním což sice můžete v C++ taky, ale vývoj půjde pomalu, bude neefektivní a budete muset znova vymýšlet věci, které by jste měl jinak připravené v .Netu (různé třídy a komponenty) a hlídat si spoustu věcí o které by se jinak staraly Windows.

A ohledně toho přecházení z C++ na C# pochybuju že se to dá jednoduše konvertovat, moc si to nedokážu představit, protože v C# budete využívat knihovny .Netu a v C++ si je třeba budete muset napsat sám. Pokud něco potřebujete dostat z C# do C++ tak to je na přepsání programu. Celkem pohodlně konvertovat je možné mezi C# a VB ale pochybuju že do C++.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Tohle by si měli všichni diskutující v tomto vlákně přečíst, většina z nich neví, o čem mluví.

Jinak v C++ okenní aplikace taky uděláte, máme MFC nebo třeba GTK, v nichž se dělá jen o trochu méně pohodlně než ve WinForms. Pro C++ je toho ale potřeba daleko víc vědět.

Ak sa mozem spytat myslite , ze C# a Visual Basic .NET su rovnake tak ako v tom co dokazu : grafikou , vykonom teda su si uplne rovnake , ale VB.NET ma tie slova take lepsie na porozumenie ?

Ak su si rovnake tak potom je lepsie ucit sa C++ ako marnit cas s C# ?

Ad PS - pokud nejste prase a odsazujete, tak se v C# v závorkách nemáte šanci ztratit. Vzhledem k tomu, že tvrdíte, že umíte napsat backdoor, ale nevyznáte se v pár závorkách v C#, bych si dovolil tvrdit, že jste buď napsal (anebo spíš zkopíroval z Internetu?) nějakou triviální krávovinua a vznešeně jí nazýváte backdoor, anebo prostě lžete.

Je to jako kdybyste tvrdil, že jste závodník F1 a nevěděl, jak se používá spojka.

Nemyslel som to tak , ze nedokazem , ale ze je to menej prehladne ako VB.NET v ktorom backdoora pisem. Ak chcete nemam problem vam ho poslat na mail ako zdrojovy kod.

A proč píšete všechno velkými písmeny?

ok spet k problemu tu knihovnu co je psana v c++ si mozem zohnat niekde na nete ci ju musim sam napisat ??a potom ako to dostanem do nieakej premennej ??

to potrebujem daky subor dll ??

nie je to driver ktory pouziva windows service aplikacia na pozadi a pripoji sa cez tcp na formovu aplikaciu ktorej posiela teploty....

Knihovnu si buď napište (nedoporučuji, nemáte na to čas ani znalosti) anebo najděte nějakou na netu.

Na to nefunguju kniznice , je na to potrebny samostatny driver a windows service ktory cez neho bude citat teplotu a cez tcp ju bude posielat do formovej aplikacie z ktorej bude teploty citat pouzivatel ;) ... podobne ako v speedfane.

Do formulářové aplikace ji nemusí posílat přes TCP, je mnoho jiných a lepších způsobů. Neděleje z jednoho konkrétního řešení, které jste viděl, obecné a vždyplatící pravidlo.

Nehovorim ze je to najlepsi sposob ,ale nemam tolko volneho casu aby som sa babral s inymi sposobmi tak som pouzil hned prvy , ktory som zistil pri O&O defragmenter ktory sa cez tcp pripajal na sluzbu na pozadi a zachytil to moj firewall. Tak som si precital nieco o tcp a pouzivam to a nenapada ma ziadna ina cesta ako spojit udaje z dvoch .exe suborov a este ked su napisane napriklad v odlisnych jazykoch :\... ak poznate lespi sposob a samozrejme niaky do 30riadkov tak ho rad ocenim :) .

nahlásit spamnahlásit spam -3 / 3 odpovědětodpovědět

dekuji hodne mi pomahate jak se muze volat ta knihovna ?? a je to kod nebo daky soubor? hladal som to tady v tutorialoch ale akosi som na to nenarazil

opakujem ze na to neexistuje ziadna kniznica , a na tomto webe nenajdete ziadny navod ani nic podobne .. je na to driver - ovladac a dalsi windows service , ktory je napisany v jazyku c.

Nech vas ani nenapada ze si len stiahnete kniznicu a cez toolbox si ju prilepite na projekt a secko funguje.... da sa to napisat v C# ,ale vo visual basicu sa mi to nepodarilo.

A hotovy kod na nete nenajdete treba pozbierat z kazdej stranky par info a driverov , a ked je uz projekt hotovy co davam asi cca mesiac na vytvorenie niecoho aby to fungovalo aspon na vasom procesore , to na inych pravdepodobne fungovat nebude a musia mat vsetci na zakladnej doske cidlo.

Podla mojich skusenosti to funguje iba na notebooku Dell Latitude D630, napriklad na mojom desktope s core i7 960 s doskou od asus P6T nefunguje.

Nechcem vam brat nadej na vytvorenie niecoho podobneho ale realisticky je to skor nemozne ved sa pozrite ako malo programov dokaze nieco podobne a to su pisane v pythone ac napriklad : speedfan , ai booster , expert tool ....

Jediny speedfan ktory je napisany v pythone dokaze zistit viacero typov dosiek a procesorov... casto mu nerobi problem graficka karta ,ale ostatne programi ako ai booster a expert tool musia byt specialne pre dany komponent.

Pokud se to dá napsat v C#, je jednoduché to převést do VB.NET (možná unsafe části jsou horší, ale dá se nad nimi udělat wrapper a ten pak jen použít z VB, to problém není).

Problém není v jazyce, v němž je napsané GUI, i ty pythoní aplikace komunikují s nějakou céčkovou knihovnou nebo driverem, což jde i z VB stejně jako ze C#. To, jestli je aplikace ve VB.NET, C#, Javě nebo v Pythonu je naprosto irelevantní, samotnou komunikaci s deskou dělá driver psaný v céčku.

Problém je v tom, že každá deska je jiná, má jiný počet čidel a každý výrobce si to dělá jak chce, takže není jednotný způsob, jak teploty zjistit, na každou desku se to dělá jinak.

Presne tak a preto ked sa chce pustit do niecoho takeho novacik na tomto fore je to nemozne a to sa snazim vysvetlit ... keby to bolo jednoduche tak by toho bol plny google tak ako spambotov atd....

Jsem tu poprvé a hned mi padly do oka ty nehoráznosti co tady bliješ. Hochu ty jseš tak vymatlanej že bys tu svojí demenci moch prodávat po kilech. Pro tvojí informaci je SpeedFan v Delphi a AI Booster ve Visual C++.

Doufám že jste tu zároveň i naposled.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Já našel na netu toto teplotní čidlo, které se dá jednoduše připojit na seriový port. http://www.gme.cz/_dokumentace/dokumenty...

Jde o čidlo číslicové tzn. že měřenou hodnotu samo ukladá jako data ve své paměti ze které se dají tyto data vyčíst. Nepotřebuje tedy žádný AD převodník. Uměl by někdo ve VB tyto data z čidla vytáhnout, např. pouze změřenou teplotu vypsat v msgboxu? Všechny potřebné adresy jsou v datasheetu viz odkaz výše.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback