Obracím se na vás s prosbou, jak si načtu TXT soubor do ComboBoxu a případně jak si uložím nové přírůstky a změny. Načíst ho umím, jenže se mi zobrazí jen první řádek, ale další řádky už ne. :-( Jde mi o to, že potřebuji si načíst 10 řádků, aby se mi zobrazovaly všechny v ComboBoxu. Dále mě zlobí to, že když ukončím program, tak se mi v TXT souborech ten stávající text zduplikuje a zapíše do souboru, ale já potřebuji, aby reflektoval jen případné doplněné texty nebo celý změněný text a jen ten zapsal a nevím, jak to ošetřit; si s tím lámu hlavu celé dopoledne, ale nedaří se mi to. :-( Zatím to mám vytvořené takto:
Public class
Dim VarCteniPosledniPrikazy As New IO.StreamReader("\Files\PosledniPrikazy.txt", System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1250"))
Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
RtbDavka.Text = VarCteniDavky.ReadToEnd
VarCteniDavky.Close()
RtbHistoriePrikazu.Text = VarCteniHistoriePrikazu.ReadToEnd
VarCteniHistoriePrikazu.Close()
RtbLog.Text = VarCteniLogu.ReadToEnd
VarCteniLogu.Close()
'načíst do ComboBoxu řádek (seznam posledních 10 řádků) z výše uvedeného souboru
CmbPosledniPrikazy.Items.Add(VarCteniPosledniPrikazy.ReadLine)
CmbPosledniPrikazy.SelectedIndex = 0
VarCteniPosledniPrikazy.Close()
End Sub
Private Sub Form1_FormClosing(sender As System.Object, e As System.Windows.Forms.FormClosingEventArgs) Handles MyBase.FormClosing
Dim VarCteniDavky As New IO.StreamWriter("\Files\Davka.txt", True, System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1250"))
VarCteniDavky.Write(RtbDavka.Text)
VarCteniDavky.Close()
Dim VarCteniHistoriePrikazu As New IO.StreamWriter("\Files\HistoriePrikazu.txt", True, System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1250"))
VarCteniHistoriePrikazu.Write(RtbHistoriePrikazu.Text)
VarCteniHistoriePrikazu.Close()
Dim VarCteniLogu As New IO.StreamWriter("\Files\Log.txt", True, System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1250"))
VarCteniLogu.Write(RtbLog.Text)
VarCteniLogu.Close()
Dim VarCteniPosledniPrikazy As New IO.StreamWriter("\Files\PosledniPrikazy.txt", True, System.Text.Encoding.GetEncoding("windows-1250"))
VarCteniPosledniPrikazy.Close()
End Sub
End class
|