Zdar všem, mám tabulku s názvem ProductsTable (datatable) se sloupci : ProductID , ProductName, ProductCode, DateColumn, CountColumn Ve sloupci ProductID nejsou jedinečné hodnoty záznamy se opakují několikrát v rámci jednoho či více roků, DateColumn obsahuje datum provedení záznamu. Potřebuji získat součet jedinečných ProductId (ProductName, ProductCode) pro jedinečné roky získané z DateColumn přidané jako sloupce. Dříve fungoval dotaz ve stylu: TRANSFORM Sum(CountColumn) SELECT ProductID, ProductName, ProductCode FROM ProductsTable GROUP BY ProductID, ProductName, ProductCode PIVOT Year(DateColumn) a vrátil sloupce : ProductID , ProductName, ProductCode, 2016, 2017, 2018 se sečtenými hodnotami v řádcích pro roky ve sloupcích. Chtěl bych se vyhnout použití starého ovladače a inovovat dotaz jiným způsobem. Snažil jsem se použít LINQ a pomocí Group By poskládat, aby mi vracelo stejný výsledek, avšak bez úspěchu. Nemáte někdo tip, jak se dopídit stejného výsledku, ať s pomocí LINQ či jiným způsobem?
|