Uložení fota do ms access   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj,

muže mi prosím někdo poradit jak nejlépe uložit fotku do da ms access, o co mi jde dělám aplikaci pro zprávu kontaktů a zákazník požaduje i foto ke kontaktu. A s čím potřebuji poradit - a/ jaký datový formát zvolit v db pro uložení fotky z picboxu

- b/ a jak to potom nadefinovat v programu /ten datový format/ - zkousel jsem to pres OLE objekt ale nevím zda to je přesně ono.

Ma na mysli to že položka jméno je string, adresa je string ale jak na tu fotku.

Děkuji předem za snahu a případnou radu

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejlépe je obrázek do MS Access vůbec neukládat. Ulož si ho někam na disk a do databáze si pak dej jen cestu k souboru.

Hm a jste si jistý že to bude fungovat tím způsobem jaký potřebuje tazatel, tj. ve formuláři se potom zobrazí obrázek a ne cesta k souboru? Toto linkování externích souborů umí Microsoft SQL Server ale u Accessu?

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Pokouším se vzpomenout...

Access OLE objekt, propojený nebo vložený

http://office.microsoft.com/en-us/access...

Ve vb6 matně tuším přes datacontrol (ADO) se pole db

propojilo s obrázkem a databinding vykonal vše potřebné

nebo se daly využít ADO metody GetChunk a AppendChunk

pro načítání/ukládání dat po blocích v poli memo v kódu.

Z mého pohledu lépe mít obrázky přímo v db (ne jen cestu),

ale ve vb.net nevím, bohužel jen nekonstruktivní snaha...

Máte už v databázi Access definovaný sloupec pro obrázek, nebo řešíte jak obrázek v databázi načíst v .NET aplikaci?

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Odpovím na obě Vaše reakce, jsem nucen použít Ms Access, a skutečně řeším jak nadefinovat sloupec pro uložení fotografie.

Budu rád za každou radu.

Předem děkuji

Bohužel momentálně nemám nainstalován Microsoft Access a proto vám nemohu poradit přímo, podíváte-li se však do ukázkové databáze Northwind Traders (Northwind.mdb) tak tam se sloupec s datovým typem pro obrázek používá v mnoha tabulkách (fotky zaměstnanců a fotky jídel) tak to můžete vesele okopírovat.

Tato ukázková databáze je vůbec luxusní zdroj informací jak v Accessu udělat to či ono...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Kdysi jsem to studoval a zaměstnanci byli jako fotky ve složce

v databázi názvy fotek = Karel.jpg a následně skládali

Img.Source = "Slozka"+JmenoFotky

Každopádně ještě ve verzi 2000 šly fotky ukládat do DTB jako OLE objekt, v novějších verzích dle nápovědy už nelze

(Doufám že se nepletu, ale takhle jsem to někde na microsoft vyčetl)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback