Neustálé problémy s Treeview + SiteMap Provider   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,

používám poupravený site map provider jak v seriálu.A chtěl bych se zeptat když se z database vygeneruje sitemapa tak po jaké době s obnoví. Na localhostu jsem musel vždy vypnout a zapnout server ale teď už jsem si to dal na hosting a tam mi to jaksi nefunguje. Po změně v databasi se neudělá změna v sitemapách ani když vypnu a zapnu prohližeč. Když dám pryč podmínku "pokud je root prázdná tak jí naplň" tak to vyhodí chybu že dané odkazy už existují, že musí být jedinečné. Z toho jsem zjistil, že by to chtělo nejdříve zavolat nějakou metodu, která by předchozí sitemapu vymazala => tu jsem však nenašel.

Dále je tu problém se stylováním treview.Co to dělá se můžete podívat zde http://grr.aspone.cz . Přidá to obrázek nejen za tabulku ale i za odkaz.Když jsem koukal do zdrojáku zde na webu tak odkazy nejsou vygenerovány vůbec do tabulek :) to znamená, že celý výpis komponenty jde předělat ?? :)

předem děkuji za odpovědi

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Sitemapy v článku jsou dělané jako statické, tzn. postaví se při startu aplikace a dokud aplikace běží (dokud běží worker proces webové aplikace na IIS nebo dokud běží ASP.NET Development Server), tak se sitemapa drží v paměti.

Příklad, jak správně vyčistit sitemapu je třeba součástí příkladu na MSDN: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

Obecně před voláním BuildSiteMap je dorbý nápad zavolat metodu Clear, která aktuální sitemapu vymaže. Můžete si třeba při vytvoření sitemapy zapamatovat, kdy byla naposledy vygenerována, a aktualizovat ji co 5 minut.

K druhému dotazu, renderování jakékoliv komponenty v ASP.NET se dá přepsat pomocí ControlAdapters, konečně v těchto dnech připravuji článek, který se renderováním sitemapy bude zabývat a umožní si napsat vlastní jednoduché TreeView, které se vyrenderuje jako obyčejný HTML seznam (značky ul a li) a které nebude umět rozbalování a sbalování položek.

Vydržíte to?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ano určitě to vydržím, až bude článek tak si ho určitě přečtu. Dále děkuji za vysvětlení a vůbec za všechny články a odpovědi, které jste mi poskytl. :)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback