Dobrý den, měl bych dotaz týkající se propojení mojí VB.NET aplikace a sql databáze. Moje myšlenka je taková, že několik uživatelů v rámci stejné sítě, bude mít nainstalovanou mojí aplikaci a bude pracovat s daty v sql databázi. Tu databázi bych chtěl mít u sebe na PC. A můj dotaz tedy zní: Jak mám postupovat při vytvoření sql databáze? Mám ji vytvořit jako lokální na mém PC? Bude pak možné k této databázi přistupovat z jiného pc? Stačí pouze upravit Connection String pro každého uživatele? Vše okolo sql je pro mě nové, takže se omlouvám pokud je to hloupý dotaz. Dle návodu se mi podařilo ve Visual Studiu vytvořit Service-Based Database a v rámci mého pc mi veškerá komunikace mezi aplikací a databází funguje, ale než se posunu dál, potřeboval bych znát jaké jsou popřípadě další možnosti. Pro upřesnění můj současný Connection string vypadá takto:
"Data Source=(LocalDB)\MSSQLLocalDB;AttachDbFilename=C:\Users\Franc\Desktop\VB\DATABAZE_2\Program1\Program1\DatabaseStroje.mdf;Integrated Security=True"
|