Tak to Vám asi neporadím, ale zkuste to, co mně funguje. - otevřete nový winform projekt ve VB 2005 - dejte na form 2 tlačítka - v solution ewploreru (okno, mělo by být defaultně vpravo, ale můžete ho mít i jinde) poklepejte na položku "My Project" - v záložce, která se Vám otevřela vyberte vlevo list "References" - Já tam mám (v horním okně) defaultně reference na: System System.data System.Deployment System.drawing System.windows.forms system.xml - klepněte na tlačítko Add pod tím horním oknem - vyberte záložku COM - Ze seznamu najděte něco, co zní jako "Microsoft Excel 11.0 Object Library" (číslo může být různé podle toho, co máte na Compu nainstalováno, ale osobně si myslím, že by se měla vybrat jenom jedna verze reference (Mám ve stejném seznamu ještě "Microsoft Excel 5.0 Object Library"), protože jinak by se metody mohly hádat u musel byste explicitně specifikovat, metodu z které knihovny má program použít) - dejte OK - do mého seznamu na kartě References přibyly 3 reference: Microsoft Excel 11.0 Object Library Microsoft Office 11.0 Object Library Microsoft Visual Basic for Applications Extensibility 5.3 - nyní, když jsem překopíroval obsah mého předchozího příspěvku do Form1 (a pokud jsem stále měl testovací soubor .xls na příslušném místě), tak mi to normálně funguje. Pokud dojdete k jinému výsledku, asi budete muset o radu (ohledně nějakého chybného nastavení) požádat někoho zkušenějšího.
|