Spuštění procedury vytvořené v MS sql serveru 2008 v MS visual studiu 2008   zodpovězená otázka

Databáze

Dobrý den,

mám databázi v ms sql serveru 2008, v ní mám taky vytvořenou proceduru s názvem spVstup. V ms visual studiu 2008 (programuju ve VB) mám vytvořený formulář, do kterého vyplním data a kde po stisknutí tlačítka potřebuji aby se procedura spVstup provedla.

Pro úplnost procedura spVstup slouží k uložení dat do tabVstup, přepočtu vkládaných dat a uložení výsledků do tabVystup.

Bohužel nevím, jak napsat programový kód k spuštění procedury po stisknutí tlačítka. Vůbec netuším jak proceduru z prostředí sql serveru dostat do visual studia. Prosím o radu.

Jsem amatér, samouk a trochu už se v tom začínám ztrácet. Proto bych také ocenila, kdybyste mi poradili nějakou dobrou literaturu pro začátečníka, mírně pokročilého uživatele, případně nějaký videotutoriál.

Děkuji, s pozdravem Jana.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

komunikace s databází v .NET jazyků je popsáno v článku: http://vbnet.cz/clanek--52-komunikace_s_...

Pokud voláte uložené procedury, stačí nastavit třídě SqlCommand vlastnost CommandType na StoredProcedure a jako text dotazu jméno procedury. Pomocí parametrů pak předáte argumenty (stějně jako je to ve článku).

Ok, mrknu na to. Moc díky!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Není to složité. Když jste tu proceduru psala, tak jste ji musela taky zkoušet - třeba pomocí Microsoft Management Studia Express. Takže jste napsala něco jako

execute spVstup parametr1, parametr2 ...

A toto se udělá i z VB.NET, poskládá se to a pustí jak psal Tomáš výše.

Tak už jsem tu zase. Prostě jsem nemehlo, nechápu to. Zkusím to ještě jednou trošku přiblížit, zkuste mi s tím někdo pomoc, vysvětlit jako slabšímu jedinci. :-)

Je to určitě jednoduché, pro mě neřešitelné.

Mám databázi v MS Server 2008 a tvořím web ve Visual Studiu 2008. Mám vytvořenou stored proceduru, jejíž název je spVstup a má 4parametry(@ID_Rok, @ID_Skola, @ID_Ukazatel a @Hodnota). Dále mám vytvořený formulář, kde jsou 3 dropdownlisty, u každého z nich je datový zdroj. a nakonec mám tlačítko, na které chci a neumím vytvořit akci po kliknutí.

Chci aby po kliknutí se spustila vytvořená procedura spVstup, do jejíž parametrů se vloží vyplněné údaje z downlistů.

Zde je kousek programového kódu. Prosím poraďte mi někdo.

<asp:SqlDataSource ID="SqlDataSource1" runat="server" 
ConnectionString="<%$ ConnectionStrings:BenchmarkingDatabaseConnectionString %>" 
SelectCommand="SELECT [Rok], [ID] FROM [Tab_Rok]"></asp:SqlDataSource>

<asp:DropDownList ID="DropDownList1" runat="server" 
DataSourceID="SqlDataSource1" DataTextField="Rok" DataValueField="Rok">
</asp:DropDownList>

............podobně DropDownList 2 a 3

<asp:Label ID="Label1" runat="server" Text="Hodnota"></asp:Label>
<asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox>
<asp:Button ID="InsertButton" runat="server" CausesValidation="true" 
Text="Vlož" onclick="InsertButton_Click" />

<script runat="server">

Protected Sub InsertButton_Click(ByVal sender As Object, ByVal e As System.EventArgs)

?????????????????????????????????????????? 

End Sub
</script> 
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback