securityTrimmingEnabled   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den,

mám provider jako jste uváděl v tutorialu.

<membership defaultProvider="MyMembershipProvider">

<providers>

<clear/>

<add name="MyMembershipProvider" type="Altairis.Web.Providers.SimpleSqlMembershipProvider" connectionStringName="GrrConnectionString" />

</providers>

</membership>

<roleManager enabled="true" defaultProvider="MyRoleProvider">

<providers>

<clear/>

<add name="MyRoleProvider" type="Altairis.Web.Providers.SimpleSqlRoleProvider" connectionStringName="GrrConnectionString" />

</providers>

</roleManager>
        <authentication mode="Forms" />

dále mam vlastního sitemap providera.

<add name="ProfilSitemapProvider" type="System.Web.XmlSiteMapProvider"

siteMapFile="Profil.sitemap" securityTrimmingEnabled="true" />

který má jak je videt nastaveno securityTrimmingEnabled na true ale v tom je právě ten problem z tutoriálu jsem se dočetl že když je toto zapnuté, tak se sitemapa nezobrazí pokud uživatel nemá pro danou adresu v menu práva. No a mě když to nastavím na true se menu nezobrazí nikdy(když nastavím na false tak je menu zobrazené pořád, ale to bych očekával). Jsem si na 99% jist, že mám pro odkazy v menu oprávnění(po přihlášení), ale i přesto se mi menu nezobrazí nevím jestli jsem poskytl všechen potřebný kód snad ještě toto.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<siteMap xmlns="http://schemas.microsoft.com/AspNet/SiteMap-File-1.0" >
    <siteMapNode url="" title="Profil"  description="">
        <siteMapNode url="Account/Topic.aspx" title="Nové téma"  description="" />
        <siteMapNode url="Account/Post.aspx" title="Nový příspěvek"  description="" />
    </siteMapNode>
</siteMap>

Opravdu nevím v čem bych mohl mít chybu kdyby mi někdo poradil kde mám chybu, byl bych mu vděčný :).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pošlete ukázku souboru web.config z adresáře Account. A jinak položka Profil se zobrazit nemůže, nemáte v ní URL nastaveno vůbec.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Samozřejmě zase máte pravdu, já tam tu url nedal schválně, protože jsem zjistil, že když se tam nedá tak se se z toho neudělá odkaz a to se mi v tomto případě docela hodilo tak jsem to tak nechal, ale že mi to zkazí to zobrazování to už mě nenapadlo. Tak děkuji za odpověď, už bych vám za ně měl platit, je mi to blbé sem pořád psát, ale když si s něčím nevím rady nebo nemůžu chybu najít tak mě nic jiného nenapadá :(

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback