Dictionary   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den,

když udělám tímto kódem kolekci

Dim Dictionary As New System.Collections.Generic.Dictionary(Of Integer, SiteMapNode)

tak nevím jak do ní přidat záznam a následně pak třeba aby mě to podle id napsalo hodnotu přiřazenou k id, poradí někdo prosím??

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

V nějakém článku začínáme s VB.NET je to tuším popsané.

slovnik.Add(klíč, hodnota)   'přidání hodnoty
slovnik.ContainsKey(klíč)    'obsahuje hodnotu s daným klíčem?
slovnik[klíč]                'vrátí hodnotu pod daným klíčem

Tohle jsou docela základní věci a přišel byste na to sám, kdybyste se podíval třeba do IntelliSense ve Visual Studiu - prostě stačí projet ten seznam a vidíte metody - podle názvu, pokud umíte anglicky, uhádnete, co dělají.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

v článcích jsem hledal a tam to je jen obecně a jinak na to přidání jsem pochvíli přišel ale pak jsem stejě nevěděl jak najit tu věc podle klíče ... no jinak děkuji mnohokrát ;)

Ještě bych podotknul, že použití metody TryGetValue bude mnohem rychlejší, než ověření klíče pomocí ContainsKey a následné získání hodnoty pomocí indexeru.

Jo, to máte pravdu, bude to zhruba dvakrát rychlejší, což v některých situacích může hrát roli.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback