SocketPermission při TCP spojení   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

mam dvě aplikace jednu server a druhou klient který mezi sebou komunikují přes TCP. Komunikace mi funguje, ale mám problém že když spustím klientskou aplikaci z nasdíleného síťového disku tak se mi na server aplikaci nepřipojí a napíše chybu o SocketPermission, ale když ten exe soubor zkopíruju na daný lokální disk počítače tak se spojí a vše funguje jak má. Ja bych ale potřeboval pouštět ten exe soubor z toho síťového disku.

Hledal jsem na netu i tady ale nějak jsem nenašel zatím odpověď. Našel jsem akorát něco o nastavení frameworku, ale přiznám se že nevím co a jak by se mělo nastavit?

Poradíte někdo

Předem dík Martin

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To už se zde řešilo. Jedná se o bezpečnostní vyjímku kterou způsobuje Code Access Security (runtime bezpečnostní systém Frameworku) z důvodu pokusu o spuštění kódu z nedůvěryhodného umístění (síťový disk). Řešením je přidat vyjímku pro danou .NET aplikaci pomocí .NET konfiguračního průvodce (nejsem si jist jestli aplikace musí mít Strong Name) nebo spouštět aplikaci z lokálního disku (doporučuji).

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

V podstatě mi jde o to že potřebuji mít na PC kde budou běžet klienti vždy aktuální verzi. Takže buď to spouštět z toho síťovýho disku nebo použít publish a online nastavením, ale tam mi vadí to že při spuštění se objeví okno který připravuje ten program ke spuštění. To asi nejde někde nastavit aby toto proběhlo v tichosti?

A to nastavení ve frameworku bych našel kde? Našel sem něco v ovládacích panelech -> nástroje pro správu ale tam sem měl třeba jen pro framework 1.1 nebo jak to tam bylo a aplikaci mam za použití 2.0

Dík moc

Tak po dlouhým gůglení a mrkvosoftění jsem zjistil že musím mít nainstalovaný net framework 2.0 sdk abych měl v nástrojích pro správu ten konfigurák pro fw2.0 a už i vím kde to tam nastavit a na prvním pc mi to šlape :c)

Mám dojem že pokud si uživatelé namapují síťový disk na nějáké písmeno (třeba Z) tak pak jdou bez problémů aplikace v .Net spouštět přímo z tohoto umístění.

chci to spouštět bez namapování stylem \\server\app.exe

už mi to funguje nakonec abych nemusel instalovat framework 2.0 sdk abych mohl nastavit vyjímku jsem tu udělal přes caspol nebo jak se to přesně jmenuje :c)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback