Zamčený registr   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím,

mam dotaz potřeboval bych změnit hodnotu ve Windows registrech, ale problém je v tom že daná větev a klíče v ní jsou uzamčený cizí aplikací. Lze toto nějak programově obejít? Hodnota nelze změnit ani ručně přes regedit :c( Existuje nějaká možnost? Zavření aplikace která drží přístup k větvi není možné :c(

Předem díky za rady

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A nebude to spíš nastavením přístupového oprávnění daného klíče? O jakou aplikaci se jedná?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Oprávnění klíče to nebude protože když to porovnám s úplně jiným tam práva jsou stejná. Bude to držet daná aplikace. Jedná se o ESET Smart Security. Potřebuju tam programově něco změnit, ale bohužel nelze :c(

Tak to potom půjde těžko. Jedině ukončit proces který má uzamčený ten klíč.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

A to právě nelze takže šance asi žádná není? Škoda :c(

Asi ne. Smím se zeptat, na co to potřebujete?

No potřebuji vzdáleně upravit nastavení.

Zatím jsem to vyřešil tak že jsem pomocí postmessage (ve VB6) poslal oknu WM_COMMAND s hodnotou klávesové zkratky tím jsem dostal potřebné okno a dále pomocí sendmessage do příslušných políček doplnil potřebné údaje a formulář potvrdil.

Nicméně k tomuto bych se ještě zeptal ve VB6 když pošlu přes sendmessage cizímu oknu klávesovou zkratku v cizím programu se mi otevře potřebný formulář nicméně můj program nepokračuje dokud formulář ručně nezavřu. Pokud to pošlu přes postmessage můj program jede dál což je to co potřebuji.

Ale když toto udelám ve VB2008 tak sendmessage i postmessage se chovají stejně a to tak že program nepokračuje. Nevíte někdo jak poslat klávesovou zkratku a nečekat?

Posílam to přes

SendMessage (hWnd, WM_COMMAND, (cislo_prikazu), 0&)

Předem dík

Také by mě zajímalo k čemu by vám to bylo. To bude určitě nějaká hovadina, protože software jako antiviry, protikopírovací ochrany a podobné bezpečnostní záležitosti si ty klíče nehlídají jen tak pro nic za nic...

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback