aktualizace   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravim :)

Pokud mám vytvořenej program 1.exe

a bude ho používat širší veřejnost potřebuju aby se aktualizoval.

Např:. mám starý program (1.exe) a budu ho potřebovat nahradit novým (2.exe).

Tak jak mám napsat kód aby mi 1.exe z internetové stránky ((www.bla.cz/program3.exe)) stáhnul ten nový 2.exe program a nahradil ten starý - aniž by uživatel cokoliv potvrzoval nebo by mu něco nabýhalo

//v 1.exe bude podmýnka jestliže přesáhne určitý čas např 15.11.2009 začne aktualizace

Předem děkuji za všechny nápady

předem děkuji za vvšechny rady

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

Lehké:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

If Date.Now = #15/11/2009# Then
   My.Computer.Network.DownloadFile("http://bla.cz/2.exe", "C:\Program Files\Prog\New\2.exe")
   Process.Start("C:\Program Files\Prog\New\2.exe")
   End
  End If
End Sub

a do programu 2.exe:

Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

If IO.File.Exist("..\1.exe") Then
   IO.File.Delete("..\1.exe")
   IO.File.Copy(".\2.exe", "..\1.exe")
  End If
End Sub

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

A pokud bude mít uživatel ten program 1.exe pozměněný na třeba aa.exe tak se nnový program stáhne a přepíše se na 1.exe ale ten starý tam pořá bude

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Uživatel asi nebude hrabat do program files kvůli tomu aby změnil název. Navíc by si to musel předělávat v zástupcích, kdyby program otevíral nějaký soubor a už. by to měl ve windowsu nastavené, wokna by to nenašly ... Prostě, nevím proč by to měl měnit.

no třeba by si program stáhnul na plochu a ten program by se jmenoval program1.exe a uživatel by jsi ho přejmenoval na klkulačka1.exe a tím by byl změněn

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Já si představuju pod pojmem "pro širší veřejnost" to že program je v program files a má alespoň 1 ex. soubor.

A já beru do své úvahy své pochopení. Nechci být ostrý, ale moc jste to neopsal. Tedy, popsal jste to co je rycle pochopitelné, ale to jak a kam (nebo prostě "úvahy") jste nepopsal.

PS: Už vidím to hodnocení: -4

Pro širší veřejnost bylo mysleno pro přibližně 50 uživatelů.

A já měl problém s tim aby se program sám přes net sktualizoval ale to jsem vyřešil s vaší pomocí.

a v tom programu je script kterej stáhne program smaže původní a přejmenuje se na jméno toho původního.

např:.

My.Computer.Network.DownloadFile("www.bla.cz\2.exe", "C:\2.exe")

If My.Computer.FileSystem.FileExists("C:\1.exe")Then
My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\1.exe")
                       My.Computer.FileSystem.CopyFile("C:\2.exe", "C:\1.exe")
            My.Computer.FileSystem.DeleteFile("C:\2.exe")
        End If
        Process.Start("C:\1.exe")

ale můj problém nastáva v tom že někdo bude mít ten starý program 1.exe přejmenovaný na kalkulačka.exe takže script stáhne nový program ale ten starý přemenovaný tam zůstane...

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

(50 uživatelů na 50 různých PC) a protože každý uživatel může mít např:. jiné jméno zvazku tak jsem zvolil cest vždy tu ze který byl program spuštěn

Nevím, ale může program vůbec smazat sám sebe ? Nejsem si tedy zrovna zcela úplně jist.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ale on nesmaže sám sebe.

Ten prog. 2.exe smaže 1.exe.

Základní pravidlo při programování zní: "Buď líný a nepiš to, co už napsané je a lépe."

Než si psát vlastní systém aktualizací, což není úplně triviální (v diskusi nastíněné řešení není vůbec ideální), co takhle použít něco už hotového?

Ve Visual Studiu stačí v menu najít položku Publish, dáte tomu cestu na FTP na tom webu a ono vám to tam vytvoří stránku, ze které tu aplikaci můžete nainstalovat. Když uděláte novou verzi, dáte Publish znovu a na web se nahraje aktualizace. Nainstalovaná aplikace se před spuštěním podívá, jestli pro ni nejsou aktualizace, a pokud ano, stáhne si je. Pro takto jednoduché použití je to ideální řešení.

nahlásit spamnahlásit spam 4 / 4 odpovědětodpovědět

Můžu se k tomuto tématu zeptat na jeden problémek. Po problému s diakritikou na webu což jsem pořešil názvem bez ní mám teď problém takový že když si pomocí vygenerovaného setup.exe nainstaluju aplikaci a ze startu si dam ikonu na plochu tak po následný aktualizaci mi ikona z plochy zmizí. Dá se nějak přinutit aby mi tam ikona zůstala nebo si jí musím vždy programově znovu vytvořit?

Předem dík

Martin

Cau,

dokazem zmenit pri okne na updaty napriklad napis tlacidla skip na preskocit? teda lokalizovat tie hlasky?

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback