Umístění txt souboru II   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj, mám podobný problém který se tu řešil nedávno.

I když použiji funkci

Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.CommonApplicationData)

Tak ve windows vista při zapnutém UAC se zobrazí tato cesta:

C:\ProgramData\Název_aplikace\Data.txt. Přitom by tam mělo být C:\Dokument..\uživatel\Data aplikací\Název_aplikace\Data.txt.

Co tedy musím udělat abych založil soubor, mohl ho upravovat a také smazat. Uživatel v programu nezadává cestu. Místo kde mohou být uložena data může být libovolné.

A druhá otázka, jelikož jsem přešel kvůli tomu to problému z vb6, zajímalo by mě jak se indexují komponenty. V 6 jsem do formu naházel třeba lejbly pojmenoval je stejně a změnil index ve vlastnostech. Tady v vs2008 se mi to nepodařilo najít :-(

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je ale naprosto korektní chování nezávislé na UAC. CommonApplicationData je složka společná pro všechny uživatele, logicky tedy nemůže být umístěna ve složce konkrétního uživatele. Umístění a struktura složek Documents and Settings a Data aplikací je ve Windows Vista pozměněna (oproti Windows XP), nicméně z důvodu zpětné kompatibility jsou na tyto složky nastaveny symbolické odkazy pomocí nichž lze k těmto složkám přistupovat starým způsobem (kdyby měl někdo nedejbože cestu zadanou napevno). Do souborů vytvořených ve složce CommonApplicationData mají plný přístup všichni uživatelé, takže v tom není problém.

Co se týče indexů ovládacích prvků tak to se tady řešilo milionkrát, stačí hledat. NEJDE TO. Pokud to chcete i přes to zcela zbytečně dělat, napsal jsem na to snippet v sekci snippety.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

No zkoušel jsem i Local a další varianty. a výsledek stejný.

Po vypnutí UAC se ale cesta zobrazí správně a soubor je založen.

Neřešte už fyzické umístění složky kterou představuje CommonApplicationData a ostatní konstanty. Je to systémová složka představující úložiště dat aplikací společné pro všechny uživatele a hotovo. Pokud vám zápis a čtení do/z souboru vytvořeného v této složce funguje, potom je všechno správně. Pokud něco nefunguje, vložte sem celý kód který pracuje se souborem.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

jo už to asi chápu ;-) Tak pokud si to dám vypsat do labelu tak sice vypíše nesmyslnou cestu, ale systém si to přechroustá správně.

No po zmačknutí tlačítka kde se má soubor vytvořit a zkušebně zapsat nějaký text, mi to nespadne. Ale mám problém najít soubor fyzicky. Takže nezbývá něž prohledat celý pc. Nebo zkusím funkci exist

Visty nemám a tak to ladím na dálku přes známý proto se omlouvám za neznalost.

PS: Zatím díky

Jo tak chyba byla mezi klávesnicí a židlí. Stačilo dát zobrazit skryté složky a soubor se na Vistách našel. Takže díky moc za radu ;-) Problém vyřešen :-)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback