Připojení třetího monitoru   zodpovězená otázka

Offtopic

Mám jednu otázku která se netýká programování, ale připojení monitoru k počítači.

V práci mám počítač se dvěma monitory (mám nějákou grafickou kartu od ATI která má celkem zvláštní slot do kterého jde kabelová rozdvojka do které jsou připojeny oba monitory). A napadlo mě, že integrovaná grafická karta která v tomto PC je se fláká. Proto jsem myslel že bych mohl k PC připojit třetí monitor (hodí se mi to např. když mám VS roztažené na oba monitory a zároveň potřebuju dělat s SQL management studiem - tedy skoro po celý čas práce).

Jen nevím jestli si to nepředstavuju jak Hurvínek válku. Je možné mít zapnuté obě karty (externí i integrovanou) a nastavit to tak aby to windows (XP profesional) chápaly a nebo to nejde? Všechny monitory mají stejné rozlišení i frekvenci.

V současné době když na integrovanou kartu připojím monitor, nejde do něj žádný signál.

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak to určitě nepůjde (aspoň na mojí staré desce to nešlo). Buď je zapnutá integrovaná grafická karta, nebo externí grafická karta. Nastavuje se to v BIOSu. Nativní podporu třech monitorů měly myslím kdysi pouze nějaké karty od Matroxu a neuchytilo se to.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Škoda, ale byl jsem s tím tak něják smířen.

Díky za reakci.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já pouze vím (viděl jsem to na vlastní oči), že připojení integrované karty společně s rozšiřující možné je. To, za jakým okolností už ale neporadím. Každopádně, co se týče softwaru, tak již od Windows XP ta podpora existuje. Stejně jako Ondřej Linhart předpokládám, že je to tedy na konkrétní základní desce, jak se s tímto stavem popere. Další možností je pořízení speciálních karet s podporou pro více monitorů (například karta pro 7 monitorů je velmi zajímavá).

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Nemám s tím sice zkušenosti (mé 2 monitory 1600 x 1200 mi bohatě zatím na veškerou práci stačí a dokonce si nedokážu představit, kam bych na stůl vměstnal monitory další, i když jsem takové sestavy už viděl) ale neházel bych předem flintu do žita.

Ono jde totiž hlavně o to, co podporuje ovladač Vaší karty. Když jsem se ze zajímavosti kouknul do manuálu ke svému Catalystu (mám ATI-čko X1950), tak tam tuto Vámi popsanou možnost vůbec nevylučují. Dokonce tam píší o dvou módech, jak využít integrovaného grafického procesoru, a to buď pro zapojení dalšího monitoru, nebo pro využití výpočetního výkonu tohoto zahálejícího GPU pro zrychlení her.

Bohužel já na desce grafiku nemám, proto to nemohu vyzkoušet, ale alespoň podle manuálu by se po připojení monitoru k výstupu nějaké další karty (vč. integrované) měla v nastavení objevit volba konfigurace:Configuring Additive Graphics for Additional Display Support or Accelerated Gaming Performance

Já to, bohužel, ověřit nemůžu, ale třeba v catalyst control center se mi má grafika skutečně hlásí jako "Primární adaptér" - pročež možná by mohlo jít nějaký ten "sekundární" tam nacpat.

Takže zkuste zapátrat v dokumentaci svého grafického adaptéru, možná to bude umět taky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback