Telnet   zodpovězená otázka

VB.NET

Potřebuji z aplikace naprosto jednoduché ovládání vzdáleného zařízení přes telnet (stačí mi přihlášení a reboot). Zatím to řeším tak, že na příslušnou IP adresu a port 23 pošlu socket s příkazem (username, passwd, reboot). Vypadá to, že vše pracuje korektně, nicméně jsem trochu nahlédl do definice telnet protokolu a docela jsem se divil, jak je to obsáhlá a rozvětvená záležitost. Chci se tedy zeptat, jestli toto moje prosťoučké řešení bude fungovat obecně nebo jsem měl pouze štěstí a router, na kterém to zkouším, to prostě pochopí.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Je otázka, jak definovat štěstí - speciální telnetové příkazy jsou většinou na 2 věci - na formátování vstupu a výstupu a na bezpečnější (např NTLM) přihlašování. Takže pokud žádnou z těchto fičur nepotřebujete a router podporuje to nejzákladnější plaintextové přihlašování, tak by to jet mělo.

Nicméně je to náchylné na takové drobnosti, jako že (krom absence plaintext přihlašování) se reboot jmenuje restart. Z toho důvodu bych to bez otestování s každým zařízením, se kterým to budete používat, moc nedoporučoval.

Mám pocit, že přesně na podobné věci vymysleli nějaký standardizovaný ovládací protokol, pomocí něhož by to mělo být mnohem spolehlivější a odolnější vůči rozmarům tvůrců firmwaru. Na jméno ani detaily si ale bohužel nevzpomenu, bude potřeba použít strýčka googla.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback