Zdravím, měl bych jednu prosbu na správné nasměrování abych se nehnal hned od začátku do slepé uličky. Mám aplikaci která využívá databázi na MS SQL serveru (v současné době MS SQL server 2000 ale snad konečně přejdu na 2005). Je požadavek aby se data jednou měsíčně nahrála do datového skladu (DWH) což pro mě znamená vygenerovat .txt nebo .csv soubor v předem dané struktuře, zazipovat a přes FTP ho uložit. A zde bych právě potřeboval poradit, protože jsem nikdy tento způsob reportingu neřešil. Není problém vygenerovat např. pomocí JOBu tabulku kde budou požadované data, ale nevím jak ji přes FTP uložit jako zazipovaný .txt soubor. Jaký na to použít nástroj popřípadě jestli tohle umí přímo SQL server nebo nějáké jeho rozšíření. Chtěl bych aby to dělal server automaticky, aby tam nebyl ruční zásah (při ručním ukládání by asi nebyl problém na to udělat jednoduchou aplikaci ve VB, ale toho bych se chtěl vyvarovat). Na serveru běží MS Winsows server 2003 R2. Vím že existuje Reporting services ale nevím jestli slouží zrovna pro tyto účely a zda je součástí instalace winsows server nebo SQL server. Jak se tyto věci standartně řeší?
|