Oracle Query   otázka

VB.NET

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jak efektivně načíst data z Ora databáze, kde jsou data uloženy po hodinách a já chci načíst sumu dat za den jako součet ( ne 24 hod, ale sumu za 24 hod). Zatím načtu data a udělám součty v samostatné proceduře. Při více dnech je to ale docela časově náročné.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím jak v oraclu, ale v mySQL bych to řešil takhle : (tedy pokud chápu správně zadání)

SELECT sum(neco) as soucet FROM moje_tabulka
  GROUP BY datum_pole

Bylo by dobré kdyby jste pro lepší představu napsal jaké sloupce má tabulka ve které chcete udělat součet a jaký mají datový typ. Z tohoto popisu mi není moc jasné co konkrétně potřebujete.

V tabulce jsou následovní sloupce SADA_DAT-typ Integer, ID_POLOZKY- typ Integer, DATUM- typ Date a sloupce A az X typ double

strQuery = "SELECT A,B,C,D FROM Tabulka WHERE SADA_DAT=2 AND ID_POLOZKY =111566 AND (DATUM>=" & strDateOd & ") AND (DATUM<" & strDateDo & ")ORDER BY DATUMHOD"

a potřeboval bych 24 hod. sumu za sloupce A az D (každy samostatně)

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback