Pánové, děkuji za příspěvky. Pokusím se objasnit proč potřebuji dynamicky vytvářet sestavu, možná vás někoho napadne jiné řešení. Moje aplikace vytváří montážní výkresy určitého zařízení a v této sestavě se má zobrazit schematické zobrazení zažízení (pohled na svorkovnice) s čísly spojů. Potíž je ovšem v tom, že zařízení je vždy skládané z různých komponent a každá komponenta má jiný počet a rozmístění svorek. Na jednom patře může vedle sebe být např. 3x relé, 2x pojistka, 5x něco jiného, atd. Proto nelze sestavu nadefinovat dopředu, ale asi ideálně při generování sestavy. Skladba zařízení podle umístění jednotlivých zařízení (adresy: patro, pozice na patře) k dispozici samozřejmě je - v tabulce. Teoreticky další možností by mohlo být nadefinování vzhledu jednotlivých součástí (těch je omezený a známý počet) ve formě podsestav. Hlavní sestava by pak při generování vybírala potřebné součásti a skládala je na určitém patře vedle sebe. To by bylo velice elegantní, ale netuším jak to udělat. Kdyby měl někdo zájem mi poskytnout pomoct, mohu poslat mailem technický výkres, ke kterému bych se chtěl sestavou dopracovat nebo případně ještě podrobněji popsat problematiku. Pomoc, která mne dokáže dovést k vyřešení této zálešitosti jsem ochoten náležitě odměnit. Pánové, děkuji předem za trpělivost a pomoc. Díky Venca
|