Podle mě to levněji nevyjde, protože se platí za každou instanci, ne za celou Cloud Service. Muselo by to být nastaveno jedině tak, že by se vytvořila jedna webová aplikace a requesty by se na globální úrovni handlovali. V případě vlastní domény je s tím pak ještě o něco více práce. Není to pohodlné. Já bych doporučil raději vytvořit si vlastní virtuální stroj (Azure Virtual Machine). Ten levný vyjde asi na, 13.4 EUR měsíčně, k tomu se ještě musí vytvořit v blob storage disk (levné) a případně databáze (5 EUR měs). Jediná nevýhoda řešení je, že se musí nastavit IIS, výhoda je kompletní vlastní správa a velmi pohodlný a rychlý upgrade na výkonnější stroj. To by odpovídalo původnímu řešení, jen na WIN platformě. Co se týče standardních hostingů, zkušenosti mám s Active24 multihostingem (celkem spolehlivý, dá se na tom jet pár vlastních stránek) nebo MochaHost.com, kde jsou ceny revoluční ale jejich systém je dost chybový, nestabilní, ledacos tam dlouho trvá. Zkušenosti s těmito službami mám cca 2 roky zpátky a mohlo se ledacos změnit. Já bych šel do Azure, protože plno věcí se tam dá dobře propojit a s cenami se dá hýbat podle potřeby. Když přijde větší traffic, dá se skoro všechno škálovat bez nutnosti zase migrovat někam jinam. Latence na Azure není problém, pokud se server založí v evropském regionu. Znám i stránky s vysokým trafficem, které běží v US regionu a latence je jejich nejmenší problém. Spíš bych uvažoval, zda to nemá vliv na dohledatelnost.
|