Díky za reakci. ad 1) SQL dotaz pro databazi bych i nějak sesmolil, připadá mi, že tohle vede ke správnému výsledku: SELECT SUM(ObjMn * NakupC) AS HodnotaObjednavky FROM SKz WHERE (RefAD = 85) kde ObjMn je objednané množství, NakupC je nákupní cena, a SUM to všechno sečte pro to zboží, u kterého je vybrán dodavatel s referenčním číslem 85 (příklad je to, to je jasné) ad 2) data z databáze sice neumím převést kódem, ale VB udělá všechno za mně, takže prostě mám v projektu DataSet, který se jmenuje třeba Produkty a má v sobě výše zmíněnou tabulku skladových zásob SKz. Ve skutečnosti do VB nepředávám kompletní databázi, ale jenom ty produkty, u nichž je ObjMn větší než 0. Tu podmínku jsem zadal při tvorbě TableAdapteru, ale co všechno kolem toho VB udělal za černou práci za mně, to nevím. Ale prostě mám v projektu ten Dataset objednaných výrobků. ad 3) ano, to je asi to, co bych potřeboval. Jak jednoduše při návrhu formuláře udělat TextLabel, ve kterém se bude neustále automaticky zobrazovat ta hodnota provedeného SQL příkazu uvedeného nahoře. Protože nejde do property DataBinding -> Text jenom tak napsat ten SQL příkaz. A z menu nejde vybrat ten dotaz, tam jde vybrat jen např. pole tabulky. To musím udělat nějakou uloženou proceduru v té databázi a tu tam pak přiřadit? Nebo to musím ošetřit kódem a přes databinding to nepůjde? Fakt teď nevím.
|