Ahoj, tak to jsem rád, že jsem první v této sekci. Prosím o radu. Pár let programuji v php. Jen amatérsky. Weby pro přátele, no a dva jsem za pár korun prodal. Žádnej umělec. Zatím jsem se nepouštěl do OOP ani do žádného php frameworku. Což je důležitá informace. Když jsem tak chtěl učinit, narazil jsem na "konkurenční" komunitu okolo .NET a po přečtení pár referencí pro a proti mám zájem vyzkoušet psaní webových aplkací pomocí ASP.NET. Bohužel, napsal jsem asi na 6 blogů klukům okolo ASP NET a ochota pomoci začátečníkovi byla oproti php komunitě katastrofální. To mne docela zarazilo. Jediná strohá odpověď na webu aspnet.sk. Vůbec nevím jak mám začít. Vím, že si mám stáhnout expres edici Visual Studia 2008, ale dále už nevím. Zde v seriálu je napsáno "zatím nestahovat SQL", jinde píší "potom doinstalujte .NET Framework" zatím co já bych očekával, že ten je součástí instalace Visual Studia, atd. Můžete mne prosím někdo nakopnout správným směrem? Asi je důležité upřesnit můj cíl. Rád bych se naučil psát interaktivní weby podobné, jako je třeba ten Váš. Tzn. Obdoba toho, co píši za pomoci php+mysql+xhtml+css+js dosud? Předpokládám, že bez poznání ASP nebo VB nebo třeba těžšího - objektového C# to nepůjde. Zkrátka máte přes sebou naprostého amatérského procedurálního péhápkáře vysazeného uprostřed džungle kdesi v zemi technologie .NET, kde právě čumí jako tele na nová vrata a neví kde začít. Díky, pokud pomůžete.
|