Dobrý den, začnu hned příkladem: Mám parser který mi rozparsuje data a pak je ukládá do XML. Z prostého textu vezmu z každé řádky nějaké signifikantní znaky a podle toho určím kam co mám zařadit. Z toho my vycházi dvě třídy. První třída ELEMENT, která provádí operace nad jedním elementem a druhá třída ELEMENTS která v sobě obsahuje list ELEMENTů z kterých pak získává obecné informace. Mé otázky zní: 1) Kde by měly být parsovací funkce, které rozhodují o tom, jak bude sestaven ELEMENT? Měly by být umístěny ve třídě, nebo v modulu nad celým projektem? 2) Pokud bych měl volat tyto funkce i v definici třídy, měly by být takové funkce i součástí její součástí? Ve třídě ELEMENT mám definovanou structuru "Structure", která definuje v jaké struktuře budou data uloženy do LISTu uvnitř třídy ELEMENT. Jenže tuhle strukturu musím použít i v samotném projektu např. uvnitř třídy FORM1, kde hodnoty struktury nejdřív ověřím a pak je naplním. 3) Kde by měla být umístěna tato definice struktury? Měla by být v třídě, nebo v modulu? Chápu že pokud třídu ELEMENT použiji v jiném projektu, pak musím opět definovat svou strukturu tak, aby třída ELEMENT nehlásila chybu, že tuto strukturu nezná. Předem děkuji moc za vysvětlení, PetrS
|