Zdravím, prosím o radu jak mám správně postupovat. Dělám databázovou aplikaci (databáze MS SQL 2000) a mimo jiné nastavuji určité výpočty (konkrétně se jedná o výpočet pojistného) které jsou celkem komplikované. Je zde několik faktorů které částku ovlivňují, jsou zde nějáké sazebníky a koeficienty na které se odkazuji atd. Výpočty nastavuji v T-SQL, budou se provádět automaticky pomocí Jobů. A teď k věci. Na začátku mi přišlo více "čisté" výpočty provádět přímo z tabulek, tedy nepoužívat views. Jsem ale na začátku, a kód výpočtu je "lehce" nepřehledný. Je zde spoustu závorek, selectů, joinů apod. kterými se odkazuji na tabulky kde mám potřebná data. Zprovoznit to sice není problém, ale radši nedomýšlím co se stane, až za rok někdo příjde s požadavek na (byť malou) změnu. Napadlo mě udělat si view kde bych měl všechny potřebná data, čímž by se kód procedur značně zjednodušil. Je ale toto použití view správné? Chtěl bych se vyvarovat nějákému programátorskému prohřešku kterého bych třeba později litoval;) předem děkuji za reakce
|