Startup form - Micr. VB 2005 Express Edition   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Dobry den, zacal jsem se ucit Visual Basic (podle knihy od Michaela Halvorsona: VB 2005 Krok za krokem) a zkrachoval jsem hned na prvnim skolnim priladu :-). Nejde totiz spustit, po klinuti na zelenou sipku se objevuje nasledujici chybove hlaseni: NoStartupFormException was unhandled. A startup form has not been specified. Mohl by mi nekdo poradit, v cem je problem? S pozdravem a diky, Martin Danek.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dekuji mnohokrate, s pozdravem, Martin Danek.

V nastavení projektu (pravým tlačítkem na projekt a kliknout na "Properties") musíte zvolit v záložce "Application" hodnotu "Startup form" - tedy formulář, který se otevře jako hlavní formulář aplikace.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Mockrat dekuji, kolonku jsem nasel, jmenovala se akorat Startup objekt, ale jak jsem to nastavil, tak to okamzite zacalo fungovat. S pozdravem, Martin Danek.

Aplikace může startovat buď vybraným formulářem (pokud je povolen Application Framework) nebo ze statické metody Main, která je umístěna nejčastěji v modulu. Druhý způsob se hodí pro aplikace, u kterých nemusí být po spuštění zobrazen formulář (neplést se službou!), ale třeba jen ikona v oznamovací oblasti (System Tray).

Vaše chyba vznikla pravděpodobně tím, že jste z projektu odstranil formulář, který byl vybrán jako spouštěcí. Řešení tohoto problému viz. p. Jecha.

Take mnohokrat dekuji, s pozdravem, Martin Danek.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback