Ahoj potřeboval bych poradit. Dostal jsem nastarost SQLite3 databázi. Kódování db je nastaveno na UTF8. Problém mám s vyčítáním češtiny u jmen. Když svým programem udělám insert a vyčtu si vlastní uloženeé záznamy tak je čeština OK. Ale jakmile vyčítám data již dříve ne mnou uložená tak namísto češtiny vypíše kosočtverc s otazníkem nebo po použití konverzních funkcí prázdný znak. Používám program SQLite expert personal pro správu obsahu db a všiml jsem si že pokud v nastavení zašktrnu vyčítání dat v (UTF-8,UTF16) tak mi to žačne taky vypisovat místo češtiny kosočtverce s otazníkem a když zaškrtnu Default ANSI code page tak je čeština ok. Navíte proto jak vyčítat data v ANSI? ve vb.NET Přikládám jednoduchý příklad jak vyčítám.
Dim f As New OpenFileDialog
f.Filter = "SQLite 3 (*.db3)|*.db3|All Files|*.*"
If f.ShowDialog() = DialogResult.OK Then
Dim SQLconnect As New SQLite.SQLiteConnection()
Dim SQLcommand As SQLiteCommand
SQLconnect.ConnectionString = "Data Source=" & f.FileName & ";"
SQLconnect.Open()
SQLcommand = SQLconnect.CreateCommand
SQLcommand.CommandText = "SELECT * FROM foo"
Dim SQLreader As SQLiteDataReader = SQLcommand.ExecuteReader()
lst_records.Items.Clear()
While SQLreader.Read()
lst_records.Items.Add(String.Format("ID = {0}, Title = {1}, Description = {1}", SQLreader(0), SQLreader(1), SQLreader(2)))
'Optionally use the variable names to identify columns
'De lst_records.Items.Add(String.Format("ID = {0}, Title = {1}, Description = {1}", SQLreader("id"), SQLreader("title"), SQLreader("description")))
End While
SQLcommand.Dispose()
SQLconnect.Close()
End If
Všem děkuju za připomínky rady a nasměrování dobrým směrem. :)
|