Dobrý den, měl bych dotaz ohledně DDEX providera pro Firebird databáze. Nainstaloval jsem DDEX. Do databáze nemohu vytvořit connection, protože chybí Provider pro Firebird. Po googlení jsem našel řešení: do maschine.config nastavení frameworku ve windows se musí přidat
<system.data>
<DbProviderFactories>
<add name="FirebirdClient Data Provider" invariant="FirebirdSql.Data.FirebirdClient" description=".Net Framework Data Provider for Firebird" type="FirebirdSql.Data.FirebirdClient.FirebirdClientFactory, FirebirdSql.Data.FirebirdClient, Version=4.1.5.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=3750abcc3150b00c" />
...
PublicKeyToken mám zjištěn přes: sn.exe Poté mi DDEX začne fungovat. Přes EF (database first) si vytvořím model z databáze. OK. V app.config se mi vytvoří:
<system.data>
<DbProviderFactories>
<add name="FirebirdClient Data Provider" invariant="FirebirdSql.Data.FirebirdClient" description=".NET Framework Data Provider for Firebird" type="FirebirdSql.Data.FirebirdClient.FirebirdClientFactory, FirebirdSql.Data.FirebirdClient" />
</DbProviderFactories>
</system.data>
Jenže jsem přišel na to, že pokud takto vytvořené providery ponechám oba tak aplikace nelze spustit (resp. se nelze připojit k DB), na zařízení již fb provider existuje. Musím tedy stále pamatovat, a když debuguji tak mít providera v app.config komentovaného. A na release aplikaci ho musím mít naopak odkomentovaného. A pokud chci aplikaci (release) spustit na vývojovém pc, kde je provider v maschnie.config, tak stejně musím komentovat. Dělám někde chybu (nebo lze to řešit nějak jinak, abych nemusel stále zakomentovávat a odkomentovávat providera v app.config) ? Děkuji
|