dateTimePicker - výběr dnů   zodpovězená otázka

VB.NET

Zdravím, používám dateTimePicker pro vstup data od uživatelů. Uživatel může vybrat jen nějáké datum (u některých akcí je například potřeba aby mohl vybrat jen první den v měsíci atd.) To mám ošetřeno validací před uložením záznamů do databáze, ale napadlo mě, že by bylo lepší a více user friendly aby uživateli nepovolené datum našlo vůbec vybrat. Stejně jako když nastavím minDate respektive maxDate tak uživatel nemůže vybrat datum mimo tento rozsah. Bohužel jsem u dateTimePickeru žádnou vlastnost která by to mohla umožňovat nenašel. Neřešil jste někdo obdobný problém? DateTimePickery bych chtěl ve své aplikaci zachovat.

Stačí abych alespoň zhruba věděl složitost. Pokud by tento problém neměl triviální řešení, tak bych se na to z časových důvodů prozatím vykašlal.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Asi před rokem jsem to také řešila - raději nabídnu uživatelům pouze to, co mohou, než jim po validaci nadávat, že to nelze. Nakonec jsem napsala vlastní ovládací prvek založený na textboxu a buttonku. Button mi otevře můj kalendářík, část zdrojáku této funkce jsem dala včera do snippetů:

http://www.vbnet.cz/snippet--48-otevreni...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji, prozatím to asi nechám být, protože potřebuji zachovat dateTimePickery. Mám je provázané s aplikací a jsem v časové tísni, takže to teď nejspíš nebudu předělávat:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback