VB.NET
4. 6. 2009 13:24
anonym
62.84.154.56
Dobrý den
Jakým způsoběm se dá ve vb zjistit kam odkazuje daný zástupce.
Mám na ploše zástupce určitého programu. Chtěl bych si udělat nějaký prostor, kam když ikonu přetáhnu tak se mi aplikace spustí pod admin účtem (runas). Ani jsem nezačal, protože nevím jak program přinutím vyčíst z přetaženého zástupce jeho cestu.
Děkuji za radu.
4. 6. 2009 13:37
Ondřej Linhart
-553 3274
Spíš byste se měl nejdřív zamyslet nad tím, jestli to náhodou není hovadina, protože příkazu RUNAS nelze předat jako parametr heslo (čeká na ruční zadání) a pokud to budete chtít dělat pomocí Process.Start, tak budete muset nejprve někde to heslo získat a pokud i uchovávat, tak samozřejmě bezpečně (šifrovaně).
5. 6. 2009 14:08
Můj předpoklad by byl, že při spuštění programu vyskočí dotaz (přihlašovací okno) na jméno a heslo. To by se po dobu chodu aplikace uložilo do paměti.
Jde mi o to usnadnit si práci a nemuset akždou chvilku vyplňovat jméno a helso. Ale pokud vám to přijde nebezpečné, nebo zbytečné, tak si nechám poradit. Člověk má největší radost z naprogramovaných "blbostí" :)
5. 6. 2009 18:24
Tak na problém se zástupcem jsem právě napsal snippet, tento dotaz již zde myslím padnul, ulehčí to práci i ostatním. Pokud budete mít nějaký další konkrétní problém, můžeme ho rozebrat v tomto vlákně.
http://www.vbnet.cz/snippet--46-vytvoren...
8. 6. 2009 16:19
213.180.53.50
Snippet je prima, díky!
Ještě se dá přečíst i parametr volání programu s shortcut.Arguments. Jen jsem nepřišel na to, jak zdolat systémové zástupce.
8. 6. 2009 18:21
Jaké systémové zástupce máte na mysli?
9. 6. 2009 16:06
Konkrétně jsem zkoušel Dokumenty, mají cíl, ale je to systémová složka, zástupce není *.lnk.
Podobně zástupci jednotlivých progranů MS Office, OpenOffice i jiných programů. Napsal jsem "systémoví" zástupci, ale nevím, zda se tak nazývají, asi ne..
9. 6. 2009 17:37
Zástupce má vždy příponu .lnk a to jsou i položky v nabídce Start. Položky Dokumenty, Tento počítač, Okolní počítače, Koš a podobně jsou speciální objekty shellu, se kterými se výše uvedeným způsobem pracovat nedá a je k tomu potřeba jiné Windows API.
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít