hledání slova   zodpovězená otázka

VB.NET

zdravim potrebuju pomoct koukal jsem po článcích a nenašel jsem tam to co zrovna potřebuji

mám-li txt soubor a je velmi dlouhý jak by bylo možno najít určité slovo zadane v textboxu a pokud by existovalo tak by to oznamilo magboxem.

dik moc

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

"zdravim potrebuju pomoct koukal jsem po článcích a nenašel jsem tam to co zrovna potřebuji"

Kdyby jste použil google nemáte problém najít potřebné informace.Na MSDN by jste to také našel.I přesto Vám pomůžu,ale nevím zda je to čisté řešení.

Váš problém jsem pochopil tak,že do richtextboxu načtu dlouhý text.Budete mít textbox do kterého napíšete hledaný text a po klepnutí na tlačítko Vám to napíše zda byl text nalezen či ne a případně najitý text označí.K tomu to by Vám mohl posloužit tento kód (neřešil jsem načítání souborů,to zvládnete např. přes Io.StreamReader)

Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Dim txt As String
        txt = TextBox1.Text
        If Text.Length > 0 Then
            Dim indexToText As Integer = RichTextBox1.Find(txt)
            If indexToText >= 0 Then
                MsgBox("Text existuje")
                RichTextBox1.SelectionColor = Color.Blue
            Else
                MsgBox("Text neexistuje")
            End If
        End If
    End Sub

Nevím jestli je to dobře.Nicméně jako nakopnutí to snad stačí.

nahlásit spamnahlásit spam 4 / 4 odpovědětodpovědět

díky za radu funguje to a na MSDN moc nechodim nenapadlo mě to

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback