VB.NET, WinForms
26. 4. 2009 22:39
anonym
90.178.212.209
Dobrý den,
chtěl bych v ListView zobrazovat položky jak to nabízí Průzkumník, ale není mi jasné jak řešit zobrazení miniatur.
(Miniatury, Vedle sebe, Ikony, Seznam, Podrobnosti)
Zajímalo by mne jak se toto řeší.
Předem děkuji
28. 4. 2009 16:16
Petr Žižka
21 116
k ListView je možné přiřadit dvě skupiny obrázku (imagelist) - small a large (podle typu zobrazeni pouzije konkretni sadu).
Stačí si připravit obě skupiny obrazku a následně přiřadit k listview. U každé položky ListView je potom možné nastavit index obrázku - tj. který obrázek se z daneho imagelist zobrazi.
Jestli se ptate jak vygenerovat nahled souboru - tak to musite resit sam - to za vas listview neudela.
P.
2. 5. 2009 15:20
Samozřejmě vím, že k listview lze přiřadit Small i Large ikony, jenže když se podíváte jak to zobrazuje průzkumník, tak uvidíte že používá tři velikosti:
Small ikony
Large ikony
Miniatury
3. 5. 2009 8:55
Tomáš Herceg
1847 3847
ListView má nějakou vlastnost, kterou se to dá přepínat a nastavovat, z hlavy si nepamatuji její název.
8. 5. 2009 15:23
Takže vyřešeno v tuto chvíli takto:
mám tři ImageListy
SmallImageList (přiřazený přímo k ListView)
LargeImageList (přiřazený přímo k LV)
ThumbImageList
do ThumbImageList vložím obrázky převedené na miniatury. Např. pomocí metody v ukázce http://social.msdn.microsoft.com/Forums/...
při výběru typu zobrazení v ListView na View.Tile přiřadím do LargeImageList list ThumbImageList (při další jiné změně opět vrátím Small nebo Large).
Pozn. View.Tile používá LargeImageList
Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování. Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.
zapomenuté heslo
zaregistrujte se
Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?
Nahlásit Zrušit
zavřít