Rada s VB 2008   otázka

VB.NET

Zdravím, riešim jeden problémik. Mám vytvorenú aplikáciu, ktorá je verejná. Potreboval by som spraviť niečo, aby som videl, koľko ľudí používa aplikáciu. Napr., aby po prvom spustení aplikácia zapísala niekam na moje ftp do súboru xyz.txt číslo...

Čiže niekto zapne aplikáciu, xyz.txt bude obsahovať:

"1"

ak zapne ďalší človek aplikáciu, txt bude obsahovať:

"1"

"2"

prípadne mi poraďte lepšie riešenie... Ďakujem

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

to nikto nevie?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Obecně bych to řešil následujícím způsobem, ale obávám se, že konkrétní řešení tady nedostanete.

- nepoužíval bych FTP, ale webovou službu nebo obyčejný PHP skript, který čeká na parametr. Cílem skriptu by bylo pouze vzít parametr a uložit jej někam do souboru s časem., např. to může vypadat takto (PHP, parametr "q"):

file_put_contents ("logfile.txt","-".$_GET['q']."- from IP " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\r\n",FILE_APPEND);

- na straně klienta bych volal asynchronně webclienta, který by pouze předal parametr s nějakou informací danému skriptu

http://www.vbnet.cz/snippet--32-priklad_...

BTW: to ukládání může být řešeno i přes DB samozřejmě.

P.

Na tohle pozor, problém může nastat, pokud dva budou chtít údaj zapsat najednou (což se bude stávat až překvapivě často, pravděpodobnost je sice malá, ale zákon schválnosti fakt funguje). Na serveru musíte zamykat.

Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback